Life | Een jaar lang geen kleding kopen #8

vrijdag 2 september 2016

Door Anne - Ik ben de zomervakantie doorgekomen zonder kleding te kopen! Wat niet wil zeggen dat ik geen nieuwe kleding heb trouwens, maar daarover straks meer. Eerst even een momentje om mezelf een schouderklopje te geven. Want winkelen zonder kleding te kopen is toch wel een behoorlijke uitdaging!
De afgelopen dagen was het heerlijk weer en datzelfde gold ook voor mijn vakantiebestemming. De perfecte omstandigheden om ergens door een stadscentrum te slenteren dus. Dit noemen we dan ‘shoppen’ of ‘winkelen’ en meestal valt het kopen van kleding hieronder. Maar niet voor mij! Deze vakantie heb ik een soort alternatieve strategie ontwikkelt, waarin ik vooral rondkijk in concept stores en vaker dan ooit op een terrasje beland. Ik ben dan ook 5 kilo aangekomen van alle frappé’s met taart. Ehum… Misschien was kleding kopen toch nog niet zo’n slecht idee?
Ik ontdekte een leuke functie op de website van de Rabobank, waarin je financiën automatisch in grafiekjes geplaatst worden. Zo kun je met één klik zien waar je je geld aan hebt uitgegeven de afgelopen maand! (Klik op Internetbankieren > Betalen & Sparen > Extra inzicht). In vergelijking met de rest van het jaar gaf ik in augustus extreem weinig geld uit. Dit komt denk ik doordat ik met Mira twee weken vrijwilligerswerk deed en we niet eens echt tijd hadden om een winkel van binnen te zien. De grootste uitschieter van de maand: Ik gaf €94,85 uit aan boeken en dvd’s. En dan moet ik volgende maand mijn studieboeken nog bestellen, oeps. Mijn kledingavontuur verandert mij geloof ik in een boekenwurmpje.
Mijn sociale netwerk deed ook afgelopen maand weer een leuke bijdrage aan mijn kledingkast. Ik kreeg een zeer degelijke grijze blazer (handig voor mijn studie) en een vintage jasje in een kleur die ergens tussen groen en geel in zit. Hij is 25 jaar oud, maar ziet er nog perfect uit! In Roemenië kreeg ik een heerlijke, lange zomerjurk. Alles bij elkaar heb ik in de afgelopen maanden zoveel kleding van andere mensen gekregen, dat ik een vuilniszak vol kleding uit mijn kast heb weggedaan. Ik merk wel dat ik een aantal kledingstukken, vooral zwarte broeken, vaak aan heb en dat deze beginnen te slijten. Wanneer ik in januari weer kleding mag kopen, zullen deze nodig aan vervanging toe zijn. Dit geldt ook voor de meeste zomershirtjes, maar aangezien het in Nederland toch 75% van het jaar herfst is, zal ik hier niet zoveel last van krijgen vermoed ik.
Lieve kledingwinkels, zorgen jullie dat er in januari flink veel uitverkoop is?
Lees hier het vorige deel; deel zeven.

3 opmerkingen:

  1. Haha wat grappig! Ik vind het ook heel fijn dat je bij de Rabobank je financien zo goed en gedetailleerd kan inzien. Soms schrik ik wel hoor, dan heb ik echt weer eens teveel uitgegeven..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wauw! een jaar lang geen kleding kopen! Dat doe ik je niet na hoor..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan wordt het januari als we naar Utrecht gaan? Anders ploffen we gewoon op een terrasje, ook leuk! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!