Beauty | Essence LE Lights Of Oriënt Review

zaterdag 2 juli 2016


Ik lees altijd trouw alle persberichten van Essence en kijk dan vast een beetje welke producten ik wil gaan aanschaffen. Meestal vergeet ik een limited edition collectie een beetje tot het moment dat 'ie in de winkel ligt, ze persberichten komen soms zó ver van te voren. Van "Lights Of Oriënt" wilde ik ongeveer alles hebben en die was ik ook absoluut niet vergeten, ik ben meerdere malen naar de winkel gegaan om te checken of de producten er al lagen en was dan ook heel blij toen ik afgelopen donderdag een vol schap aan trof.


Bij het ontwerpen van de collectie heeft Essence zich laten inspireren door de wereld van 1001 Arabische nachten, dit zie ik zelf niet heel erg terug in de kleuren maar wel in de prachtige patronen. Qua uiterlijk spreekt de collectie mij enorm aan, vooral het prachtige oogschaduw palette, ook qua producten vond ik deze collectie vooraf al veelbelovend! Ik laat jullie vandaag 5 producten uit de collectie zien, naast deze producten vind je ook nog een bodyspray, een kwast, lipsticks, een highlighter, een eyeliner en plak tattoo's.


Eye Shadow Palette "We <3 Arabian Nights" €4,59
Ik durf dit toch wel het paradepaardje van de collectie te noemen, de opengewerkte verpakking vind ik zo prachtig! In het palette vind je 6 kleurtjes, een spiegel en een dubbelzijdig kwastje. Vaste lezers weten dat ik een beetje een haat-liefde verhouding heb met oogschaduw, ik vind het prachtig maar door mijn non-talent en hangende oogleden zie je er vaak niks van.


Op mijn arm ben ik een stuk minder onder de indruk dan in het doosje. De lichte kleur links vind ik prachtig maar de rest vind ik echt medium, sidenote is natuurlijk wel dan het palette ook zeer goedkoop is. De kleuren vind ik vrij saai ogen en niet heel erg gepigmenteerd maar het kan stukken slechter en ze zijn in de praktijk prima te gebruiken. Op de foto onderaan dit artikel zie je de kleuren op mijn ogen, oog daar vind ik de linker kleur er enorm uitspringen. Voor de uitmuntende kwaliteit zou ik deze niet halen maar voor de prachtige uitstraling wel.


Bronzer "Sunkissed Beauty" €3,39
Deze prachtige matte bronzer heeft een glanzend midden voor een shiny look. Volgens Essence kun je deze mengen naar wens, daar ben ik het niet helemaal mee eens, in de praktijk is het midden iets te klein om met je kwast te pakken. Ik koos voor de meest lichte variant van de bronzer, er is dus ook nog een wat meer donkere kleur, achteraf gezien was die ook prima geschikt geweest.


Links het midden, daarnaast de bronzer en rechts beide kleuren gemengd. Ik vind 'm heel erg subtiel en ook op mijn gezicht is het effect zeer subtiel. In de winter is deze kleur precies goed, dan vind ik het subtiele effect juist mooi. In de zomer wil ik wel wat meer brons en valt de kleur een beetje weg op mijn zongebruinde wangetjes. Verder een fijne poeder die je mooi kunt opbouwen en uitblenden. Ook van de bronzer zie je onderaan dit artikel een foto op mijn gezicht.


Blush "Princess Jasmines Choice" €3,39
Ook deze prachtige blusher bestaat uit twee kleuren, een donkere matte kleur en een lichte roze kleur met een subtiele glans. Ik dacht dat ik de blusher vrij donker zou vinden maar op mijn wangen vind ik het effect eigenlijk heel mooi, de poeder voelt ook erg zacht aan en blendt, net als de bronzer, mooi uit.


Links beide kleuren gemengd, daarnaast de donkere kleur en rechts de lichte roze kleur in het midden. Ook hiervan weer een foto op mijn gezicht, onderaan het artikel.


Eyebrow Shaper "Oriental Beauty" €2,39
Met dit pennetje teken je je wenkbrauwen mooi scherp bij, vervolgens kun je het uitblenden met het sponsje aan de achterkant. Onder dit sponsje zit zelfs nog een mini slijpertje voor de punt, echt geweldig bedacht. Ik had dit niet eens door, tot ik de persinformatie ging doornemen voor dit artikel. In eerste instantie vond ik de kleur vrij donker, maar na het uitblenden was het effect erg mooi en past de kleur heel goed bij mijn gezicht (zie full face foto onderaan). Ik koos voor de koele tint, de andere variant is wat warmer en lichter van kleur. Ik vind dit een erg praktisch product en kan deze iedereen aanraden voor dit mini prijsje!


Nail Polish The Sultan's Daughter €1,99
Dit paarse glanzende pastel lakje lijkt op de foto in het flesje vrij roze maar heeft in het echt een paarse kleur die een klein beetje aan oud roze doet denken. Ik vind het een prachtige zomerse kleur die prima dekt en lekker snel droogt.


Hier zien jullie alles op mijn gezicht! De wenkbrauwen vind ik mooi zo, ik hou wel van niet té strak.De oogkleuren vallen, zoals ik al zij, redelijk weg maar er is wel een mooie glans te zien in mijn binnenste ooghoek. Ook de bronzer is lastig te zien, zo subtiel 'issie. De blush vind ik mooi qua kleur, hij valt gelukkig niet te paars uit op mijn huid en kleur mooi bij de rest van mijn gezicht.


Ondanks dat niet alles perfect bevallen is vind ik dit echt een top collectie, de producten zijn mooi op elkaar afgestemd en hebben een luxe uitstraling. Mijn favorieten zijn de nagellak en het wenkbrauwpotloodje. Mocht je ze tegen komen in jouw Kruidvat of Trekpleister dan zou ik zeker even wat meenemen, in principe waren de producten verkrijgbaar tot half juni maar bij mij waren ze er was sinds afgelopen week en ik heb van andere bloggers vernomen dat ze daar ook pas nu opduiken. 
Wat vind jij het mooiste product?

6 opmerkingen:

  1. Vind deze collectie zo mooi, al die patroontjes :D vooral het oogschaduw palette! Had ook nog ergens een spray gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De blush vind ik prachtig qua doosje en dat wenkbrauwpotloodje... ik ga volgende week kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is echt een prachtige LE he? Wauw! Ik vind het oogschaduwpalette zo mooi! Je hebt goed ingeslagen bij deze collectie. Leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad hele mooie collectie! zelf wil ik graag de nagellak nog scoren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zag hem van de week liggen maar helaas was de blush er niet meer bij mij. Dit vind ik namelijk wel echt een super mooie kleur! De oogschaduw valt me een beetje tegen dus ben blij dat ik die niet heb meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De collectie ziet er leuk uit maar jammer dat het resultaat uiteindelijk wel een beetje tegenvalt.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!