Life | Budgetchallenge met Sas!

zondag 3 juli 2016


Aangezien Sas en ik af en toe (vrij vaak) een beetje buitensporig omgaan met onze financiën besloten we een uitdaging aan te gaan. In de maand juni probeerde wij zo min mogelijk uit te geven en waren we fanatiek bezig met de ander vooral wél aansporen tot buitensporige uitgaven. Beide hebben we een beetje hetzelfde probleem; veel onderweg en een zwak voor mooie kleding. We hebben in ieder geval beide enorm ons best gedaan en vandaag laat ik jullie zien hoe de eerste week verlopen is.

1 juni – woensdag
Saskia: Ik heb me afgemeld van allerlei Facebookgroepen als Vintage Marketplace, waar ik regelmatig doorheen scroll en nieuwe items scoor. Apart zijn de items niet heel duur, maar als je er tien per week koopt… Ai.

Mira: Ik scroll nog even door mijn uitgaven van mei en bedenk me dat ik toch drastisch was moet veranderen om dit te kunnen winnen. Ik neem extra veel brood mee naar school, vul mijn flesje steeds bij, verwijder nieuwsbrieven zonder ze te lezen en doe voor €10,49 boodschappen. Dag 1 is me goed afgegaan zo!

2 juni – donderdag
Saskia: Vandaag ga ik weer naar Amsterdam om bij Fashion-Vintage.com aan de slag te gaan. ’s Morgens ben ik ervan overtuigd dat ik zo’n €40 ga uitgeven aan kleding, maar uiteindelijk slaag ik erin om dit bedrag te verlagen naar €10. Hoera!

Mira: Deze dag begint al slecht; ik vergeet mijn eten en een dag niet eten overleef ik niet, noodgedwongen geef ik €8,50 uit aan ontbijt en lunch. Ook moest er nog een cadeau gekocht worden voor een vriendin, hier tel ik ook €8,50 voor neer. Avondeten doe ik ook onderweg, ik koop voor €2 een broodje. De eindstand van vandaag: €21.

3 juni – vrijdag
Saskia: Vandaag ga ik naar Den Haag om de spulletjes van Gekkiggeit in de conceptstore Collectiv bij te vullen. Ik twijfel even: zal ik mijn pinpas thuis laten? Het station is door de zeer aantrekkelijke koffie erg gevaarlijk… Uiteindelijk neem ik hem met gevaar voor eigen leven tóch mee: ik moet namelijk nog een pakketje wegbrengen. Dit kost me €3,65.

Mira: De dag begint zonnig maar ineens begint het flink te regenen, ik heb geen paraplu bij me dus koop er een voor €5, ik heb zo het idee dat Sas al veel beter bezig is dan ik. De rest van de dag slaag ik er in niks uit te geven, gelukkig maar.

4 juni – zaterdag
Saskia: Zaterdag staan we op een markt in Vlaardingen: er werd een heuse hondenspeeltuin geopend. Een dag waarop ik absoluut niet aan geld hoef te denken dus: het enige wat ik hoef te doen is puppy’s knuffelen! Bestaat er iets leukers?!

Mira: Ook vandaag gaat het lekker; ik kan alle verleidingen weerstaan en doe alleen een berg boodschappen voor 17,63.

5 juni – zondag
Saskia: Wederom een dag waarop ik niks uitgeef: ik moet werken. Dit gaat me eigenlijk beter af dan verwacht!

Mira: Hmm, het gaat allemaal een stuk beter dan ik vooraf dacht (nog wel), ik geef niks uit!

6 juni – maandag
Saskia: Mijn vriendin Rinske en ik doen meestal per week boodschappen. Vorige week viel dit nog netjes in mei, maar nu moeten we er toch echt aan geloven. Voor €10,35 haal ik voor de halve week boodschappen. Morgen doen we de rest. Al met al heb ik in de eerste week €24,00 uitgegeven. Dat valt me alles mee. Ik ben zeer benieuwd hoe dit gaat aflopen!

Mira: Vandaag gaat niet echt als een zuinige dag de boeken in; ik koop twee cadeautjes en ben in totaal €29,99 kwijt. Verder doe ik nog boodschappen voor €16,23. Ik merk dat ik extreem veel onderweg ben en rond etenstijd altijd aan het werk of in de trein. Ik neem al fikse bergen eten mee maar toch, dit kost me veel geld! Mijn eindbedrag voor de eerste week komt hierdoor op €100,34 en dan heb ik niet eens kleding gekocht op extraatjes voor mijzelf.

In de eerste week gaf Sas dus €24 uit en ik ruim €100, ik loop dus meteen al flink achter, zonder dat ik eigenlijk buitensporige dingen heb gedaan. Dit gaat nog lastig worden de komende drie weken.. Jullie tips zijn heel erg welkom! Volgende week zien jullie hoe de tweede week ons vergaan is, als je Sas tussendoor wilt volgen dan kan dat hier, via Instagram.

5 opmerkingen:

 1. Boodschappen zijn toch best wel duur. Maar waarschijnlijk hoef je niet elke week cadeautjes te kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je een challenge aan gaat! Zeker rondom deze tijd van het jaar, in de vakantietijd vliegt geld weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik denk dat ik het van mezelf niet wil bij houden haha! :-) Wel goed dat je deze challenge aan gaat!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke Challenge! Echt tips heb ik niet, ik vind het knap dat ze voor 24 euro per week kan leven. Het lukt mij denk ik ook niet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastige challenge! Het helpt misschien ook wel om net zoals Sas weekboodschappen te doen. En maar een boodschappenlijstje. Zo kom je ook niet (elke dag) in de verleiding om meer mee te nemen dan nodig is.
  En qua cadeautjes: misschien dingen zelf maken? Of kringloopwinkel? :)

  Ik ben deze maand een beetje aan het opletten op mijn geld en pin 's maandags €60 voor de hele week, dit is voor boodschappen en onnodige koopjes maar dan leg ik wel €10 daarvan apart om te sparen. Tot nu toe werkt het :D

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!