Life | Budgetchallenge met Sas #2

zondag 10 juli 2016


Vorige week kon je al lezen dat ik vrij hard faalde in de eerste week van de budgetchallenge met Sas. Dat artikel kun je hier teruglezen, mocht je daar geen zin in hebben; Sas en ik doen een wedstrijdje wie het minste uit kan geven en vandaag vertel ik jullie hoe de tweede week van deze uitdaging verlopen is.

7 juni - dinsdag
Saskia: Vandaag ben ik bij Fashion-Vintage.com aan de slag om alle items uit te zoeken voor een sale op de redactie van Glamour. Tijdens dit uitzoeken kom ik honderd mooie dingen tegen, maar ik slaag erin om maar twee items weg te leggen: een broek die Mira zou haten en een David Bowie shirt. Ik wacht met het kopen tot volgende week, wanneer de sale is geweest en ik misschien nog wel meer items (en mijn salaris, ook niet onbelangrijk) heb. Op de weg naar huis geef ik €2,40 uit voor de Fyra (die volgens mij geen Fyra meer heet), zodat ik wat sneller thuis kan zijn.

Mira: De eerste dag van de tweede week begint optimistisch; ik geef niks uit.

8 juni - woensdag
Saskia: Vandaag ben ik lekker een dagje thuis, wat betekent dat ik geen gevaar loop om onnodige uitgaven te doen. Wel doen we vandaag even boodschappen. We geven €10,35 uit. En tussendoor zit ik stiekem te hopen dat Mira op dit moment heel veel geld aan het uitgeven is, hehe.

Mira: Vandaag weersta ik wederom alle verleidingen, ik zal wel moeten want alleen al aan verplichte kosten zoals cadeautjes en eten geef ik het dubbele uit van Sas. Ik doe voor €12,49 boodschappen.

9 juni - donderdag
Saskia: Aaah de dag des onheils is aangebroken!! Ik stap al vroeg in de trein om naar Utrecht te gaan. Ik arriveer veel te vroeg en twijfel of ik nog even wat lekkers haal in de kantine - nu ik nog studeer, kan het tenminste nog… Uiteindelijk doe ik het niet. Door de zenuwen krijg ik toch geen hap door mijn keel. Mijn verdediging gaat uiteindelijk hartstikke goed en als afgestudeerde loop ik uiteindelijk euforisch de school uit. HOERA!! Het shoppen verandert in een lekkere lunch met Martini prosecco (we moeten het toch vieren hè). Voordat ik mijn portemonnee kan trekken, wordt me gezegd dat ik niets hoef te betalen en dat de lunch een cadeautje voor mijn slagen was. Dubbel hoera!!

Mira: Overdag gaat het allemaal prima; ik ben druk thuis aan het werk en eet wat er in huis is. ’s Avonds hebben we een vergadering met het team voor Roemenië en geef ik €7 uit aan een Turkse pizza en wat drinken.

10 juni - vrijdag
Saskia: Wederom een rustig dagje: het leven van een afgestudeerde (nog steeds euforisch!) gaat soms wel over rozen ;). Wel doen we boodschappen. Ik vergeet uiteraard om het bonnetje te bewaren, maar ik vermoed dat de boodschappen in totaal maximaal €25,00 kostten. Hierbij zitten ook al een hoop boodschappen voor volgende week. Schouderklopje voor mezelf!
Mira: Vandaag gaat een dramatische dag worden; ik had namelijk al weken afgesproken om met een vriendin naar Amsterdam te gaan en ik ga dan niet kinderachtig geen winkel in en ongezellig niks eten. Ik zal jullie alle details besparen maar de totale schade is €155, hiermee sta ik volgens mij inmiddels heel erg ver achter.

11 & 12 juni - weekend
Saskia: Het hele weekend ben ik in Maassluis aan het werk, waardoor ik ook nu geen geld uitgeef, maar juist verdien. Zaterdag na mijn werk ga ik nog wel even naar de Action, waar ik me laat verleiden door snoepjes en cakejes. De kosten? €3,98.

Mira: Ik koop het hele weekend niks, dat mocht ook wel wil ik nog enigszins kans gaan maken om dit te winnen.

13 juni - maandag
Saskia: Vandaag ga ik weer een dagje thuis aan de slag: omdat ik nu ben afgestudeerd heb ik zat tijd om producten voor Gekkiggeit.nl te maken. Ik geef dus geen geld uit. De afgelopen week heb ik in totaal €41,73 uitgegeven. Voor de gehele maand juni betekent dat dat ik €65,73 kwijt ben. Bam!

Mira: We bestellen sushi als avondeten, de schade is €20,05. Verder doe ik voor €20 boodschappen en probeer ik het feit dat ik eigenlijk niks mag uitgeven even te negeren. Mijn schade voor de tweede week; €214,54. Totale uitgaven in juni: €314,87.

Nou guys, ook deze week heb ik weer lekker gefaald. Ik moet de komende twee weken echt niks uitgeven, wil ik Sas nog inhalen.
Laat vooral jullie bespaartips achter in de reacties!

1 opmerking:

  1. Kom op je kan het wel ;) volgende week moet je wel een keertje winnen hoor!
    Tja een bespaartip voor het shoppen: bedenk bij elk item dat je wilt kopen: "Heb ik dit écht nodig?"
    Het heeft vaak bij mij geholpen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!