Life | Budgetchallenge met Sas #3

zondag 17 juli 2016


De afgelopen weken ging ik flink de fout in bij onze challenge wie het minste uit geeft, vandaag laat ik je zien hoe de derde week van onze challenge verlopen is. Zou ik Sas nog in kunnen halen?

14 juni - dinsdag
Saskia: Ik denk dat ik wel kan concluderen dat thuis zitten goed is voor je portemonnee - mits je wegblijft van sites als hm.com, zara.com en asos.com. Ik kan mezelf goed bedwingen, omdat er genoeg te doen valt voor Gekkiggeit.nl. Mijn koffievoorraad gaat overigens wel erg hard met al dat thuis zitten, dus ik vrees dat ik daar binnenkort wel weer wat geld aan uit moet geven…

Mira: Bij valt het allemaal reuze mee vandaag, ik vergeet alleen mijn drinken mee naar school te nemen en koop een flesje water op het station voor €2,50.

15 juni - woensdag
Vandaag ga ik weer aan de slag voor Gekkiggeit. Wel hebben we ‘s avonds allebei absoluut geen zin om te koken. Nou ja, Rins heeft geen zin en ik kan niet koken. De oplossing? De snackbar om de hoek. Het kost minder dan ik had verwacht: voor €6,40 bestellen we twee patat en twee snacks. De sauzen hebben we al thuis, dus dat bespaart weer het nodige. Hehe.

Mira: Ik werk thuis en haal bij de HEMA wat praktische dingetjes voor €15, ‘s avonds heb ik een etentje met vriendinnen; ik geef €33 uit. In totaal vandaag dus €48, niet heel best.

16 juni - donderdag
Uit Whatsapp gesprekken met Mira blijkt dat zij nogal veel uitgeeft deze maand… Ik krijg hier zelfvertrouwen van, haha, en vind dat ik mezelf wel mag trakteren op een kopje koffie voor onderweg. Terwijl ik bij de kiosk sta bedenk ik me dat €2,20 toch écht wel veel geld is voor een kopje koffie. Ik neem mezelf dan ook voor om voortaan geen koffie meer te halen. Of dat gaat lukken…
In de avond breekt dan eindelijk de dag van de redactiesale van Fashion-Vintage.com aan. Ik blijf maar mooie items zien, wat resulteert in het uitgeven van €75… Nope, geen goede avond voor mij. Hoewel, ik heb er wel weer heel wat mooie items bij…

Mira: Ik vergeet weer eens mijn eten en begin mijn dag met €3,75 uitgeven op het station, aan het einde van de dag blijken dat mijn enige uitgaven te zijn, ergens heb ik nog hoop dat Sas dit gaat verliezen..

17 juni - vrijdag
Ik heb een vrije dag om mijn zonde van gisteren te overdenken. Ja, ik heb veel geld uitgegeven, maar eigenlijk kan het me op dit moment niet zo veel schelen, denk ik bij mezelf als ik al mijn nieuwe outfits in de spiegel bewonder in de honderd outfits die ik ermee kan maken. Hehe.

Mira: Ik geef niks uit, joepie!

18 juni - zaterdag
Weekend! Weekend? Ik werk in het weekend ongeveer meer dan doordeweeks! U begrijpt: in plaats van geld uit te geven verdien ik vandaag geld. Rinske doet wel voor €13,00 boodschappen.

Mira: I’m on a roll en geef weer niks uit. Ik ben eigenlijk alleen maar thuis aan het werk of elders aan de slag en heb geen tijd om geld uit te geven of boodschappen te doen.

19 juni - zondag
Vandaag werk ik weer in Collectiv. Als mijn collega een tosti besteld loopt het water me in de mond. Het ziet er zó lekker uit, dat ik snel mijn portemonnee uit mijn tas pak en voor €3,50 een tosti bestel. Hij was het waard, kan ik je vertellen. Op de weg terug laad ik voor €10 mijn ov op. Een noodzakelijk kwaad: zonder dit tegoed kom ik niet thuis.

Mira: Voor de derde dag op een rij geef ik niks uit, fijn want ik had echt wat in te halen.

20 juni  - maandag
Vandaag werk ik aan een heel tof fotografieproject in Katwijk. ‘s Avonds heb ik afgesproken met vriendinnen. Ik moet dus onderweg eten. Ik twijfel nog of ik een keer iets gezonds zal halen, maar als ik de prijzen van de (semi)gezonde dingen bij de AH To Go zie verdwijn ik snel de winkel uit en bestel ik voor €3,85 bij de Smullers een patat met en een kaassoufflé. Niet gezond, wel lekker ;).
Schade van deze week? €113,95. Oeps, niet mijn beste week. Opgeteld bij vorige week heeft deze maand me buiten de vaste lasten tot nu toe €180,68 gekost. Oeps… Ik hoop maar dat Mira het er minder goed vanaf brengt…

Mira: Ik heb echt een saai leven deze week; ik werk eigenlijk alleen maar of ben in huis bezig met schoonmaken of mijn blog. Ik haal even wat bij de Jumbo en geef daar €3,23 uit, dit betekent dat ik in de hele week maar €57,48 heb uitgegeven. Mijn totaalbedrag voor juni is nu €372,35, oeps..

Volgende week kunnen jullie lezen over de laatste week van onze challenge en kan ik jullie hopelijk vertellen dat ik toch gewonnen heb! Saskia kun je hier volgen en de eerste twee delen van onze challenge lees je hier:
Week 1
Week 2

1 opmerking:

  1. Volgens mij gaat het bij jou al een stukje beter met de challenge! Ik ben benieuwd wie er gaat winnen ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!