Food | Zelf groene ijsthee maken

dinsdag 21 april 2015

Vandaag een super makkelijk receptje voor een heerlijk drankje! Een paar ingrediënten én een minuutje van je tijd is all you need:) Ik ben zelf dol op ijsthee én op groene thee, ik was dan ook heel blij toen groene ijsthee op de markt kwam. Een nadeeltje vind ik alleen dat het altijd nog best veel "troep" bevat of meteen erg prijzig is. Sinds ik dit receptje bedacht drink ik niks anders meer, jummie!

Ik had dus zin in groene ijsthee maar had het niet in huis. Zoekend door de keukenkastjes kwam ik op het briljante idee om het dan maar zelf te maken.
Het enige wat je nodig hebt is water, groene thee en citroen!
De instructies spreken enigszins voor zich maar toch; je doet het theezakje in je water, voegt een schijfje citroen toe, even laten trekken en voila!
In koud water trekt het iets langzamer dan in warm water, kijk dus even zelf hoe sterk je het lekker vind. Ik gebruik zelf het theezakje voor ongeveer 3 glazen en drink 'm redelijk sterk, lekker goedkoop dus!
Eventueel kun je nog munt toevoegen of iets anders wat je lekker vind. Mocht je nog een lekkere variatie weten dan hoor ik het heel graag!
Ik ben zeer benieuwd wat jullie van dit super simpele en gezonde drankje vinden:)
Hou jij ook zo van groene ijsthee?

4 opmerkingen:

  1. Inderdaad makkelijk om te maken, lijkt me erg lekker voor in zomer met flink wat ijsblokjes erin!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee! Had ik nog nooit aan gedacht haha. Ben benieuwd of het lekker is :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!