Life | Een maand niks kopen..

woensdag 1 februari 2017


Ja jongens, de gekte is toegeslagen, ik ga in februari niks kopen. Een, voor mij, pittige challenge, die ondanks dat ik het lastig vind, denk ik wel haalbaar is. Natuurlijk moet ik wel gewoon eten en heb ik nog wat andere doelen voor mezelf gesteld, ik vertel jullie graag meer.

De reden dat ik aan deze challenge begin is dat ik ten eerste veel te veel geld uit geef en ten tweede mijn tijd totaal niet efficiënt besteed. Ik heb mijn financiën eens op een rijtje gezet en zou elke maand een flinke smak geld (waar je van op vakantie kunt) over moeten houden. Echter hou ik dit niet over en geef ik veel te veel uit aan kleine prullen en eten onderweg. Qua kleding doe ik het best netjes, al heb ik wel uitschieters.

Eten
Niks kopen houdt voor mij in, geen onnodige dingen, ik mag dus gewoon eten kopen. Wel moet ik gewoon normaal boodschappen doen en geen broodjes onderweg halen. Ook is het afgelopen met 6 zakken chips per week, ik mag elke week één extraatje zoals snoep, koek of chips meenemen. Ook uit eten mag niet, back to basics zeg maar. 
Qua drinken ga ik eigenlijk gewoon door zoals ik al deed. Ik drink vrijwel alleen thee, water en aanmaak. Soms neem ik een glas cola als ik buikpijn heb maar dit is ook te verhelpen met gember, stukken gezonder en goedkoper.

Roken
Tja, een gevoelig punt dit, ik weet dat het slecht/vies/ongezond/duur is. Ik rook de laatste tijd vrij veel, veel te veel zelfs. Als ik twee dagen met een pakje doe is het lang, ik mag in februari 4 pakjes sigaretten kopen, daar moet ik het mee doen.

Verzorging
Qua shampoo en zo heb ik gelukkig voldoende op voorraad, ook zal ik niet zonder tandpasta komen te zitten. Ik denk dus dat ik hierop geen uitzonderingen zal hoeven maken, behalve dingen als paracetamol of tampons.

Overige doelen
Om februari een actieve en nuttige maand te maken wil ik naast niks uitgeven twee keer per week gaan sporten en 4 keer per week ´s avonds aan school zitten.

Ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan, ik ga er vanuit dat ik dit gewoon moet kunnen en ik hou jullie op de hoogte!
Waar zou jij op willen besparen?

13 opmerkingen:

 1. Pittige challenge! Ik moet ook echt gaan besparen op broodjes die ik onderweg koop, veel te duur.
  Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe mee aankomende maand zou ik zeggen hihi! Thanks iig, ik ben benieuwd hoe ik het ga vinden!

   Verwijderen
 2. Leuke challenge en eens je de flow te pakken hebt best goed te doen! Ik heb helaas geen punten waar ik nog op kan besparen maar het is wel fijn om zo'n no buy te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa ik denk dat het ook zeker haalbaar moet zijn, zeker met de besparingen in het vooruitzicht. Al moet ik in maart niet dubbel zo veel gaan shoppen natuurlijk.

   Verwijderen
 3. Succes met roken en 4 pakjes, dat wordt heftig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lastige uitdaging, maar wel heel stoer dat je de uitdaging aangaat! Heel veel succes deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede challenge! Succes! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke challenge Mira, veel succes! Als je het leuk vindt moet je eens op mijn blog kijken, ik ben sinds de eerste week van dit jaar ook bezig met weekdoelen (big-journeys-begin-with-small-steps) o.a. om geld te besparen. Afgelopen en aankomende week schrijf ik over mijn poging om rond te komen van 50 euro (gepind geld) in de week

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel goed van je hoor! Laat maar weten hoe het was als de maand geweest is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een leuke challenge dit! Succes deze maand :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!