Body | Kneipp Arnica Douche

dinsdag 21 februari 2017


Arnica is een product wat ik altijd heel veel gebruikt heb. Ik zit altijd onder de blauwe plekken en arnica is dan altijd een wondermiddel waarmee deze plekken snel minder worden. Dat arnica ook uitermate geschikt of om je spieren soepel te houden, wist ik niet. Ik kreeg onlangs deze douchegel van Kneipp, probeerde ´m uit en vertel jullie graag wat meer.


Deze douchegel is fris, kruidig en verrijkt met arnica-extract, je spieren worden zo verlicht onder de douche na fysieke inspanning. De formule werkt vitaliserend en heeft een kruidige maar frisse geur. Door de arnica worden je spieren gereactiveerd en versoepelt. Aan de geur is verder nog eucalyptus en rozemarijn toegevoegd, dit zorgt voor een extra verkwikkend effect en een frisse, bijzondere geur. Een perfecte douchegel om te gebruiken na het sporten of gewoon na een intensieve dag.


De producten van Kneipp bevatten natuurlijk verzorgende werkstoffen, zijn mild voor de huid, bevatten geen conserveringsmiddelen, geen minerale oliën, zijn dermatologisch getest én niet getest op dieren. Kneipp maakt niet zomaar producten en neemt al helemaal geen genoegen met zomaar ingrediënten. De arnica van Kneipp komt bijvoorbeeld uit het noorden van Spanje nadat bleek dat een kwalitatieve kweek in Duitsland niet mogelijk was.


De geur is op zijn zachtst uitgedrukt bijzonder, ik ruik zeker arnica en rozemarijn maar ook eucalyptus. Die laatste verpest voor mij de geur een klein beetje maar dat is echt smaak, ik ken mensen die lyrisch worden van de Kneipp Eucalyptus Scrub. Een kruidige geur dus die ook echt fris is en waar ik enorm aan moest wennen, inmiddels ben ik gewend en vind ik ´m zeker niet onaangenaam.

Wat de spieren betreft dacht ik eerst dat dit product niet echt effect had. Toen ik over stapte op een andere douchegel merkte ik het effect pas. Mijn spieren, zeker rondom mijn nek en schouders werden wat stijver en na gebruik van deze douchegel was het weer weg. Absolute aanrader dus, al helemaal na het sporten of als je doodmoe thuis komt van school/werk of een dagje weg. Je vind Kneipp Arnica Douche vanaf eind februari voor €5,49 bij de drogist, naast een douchegel zijn er in deze lijn nog een massageolie, een badolie en een badbruistablet.

1 opmerking:

  1. Ik heb hem vandaag binnengehad, super ik ga vanavond meteen lekker douchen met dit product.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!