Blog | REPOST: Blogtips voor als je geen inspiratie hebt..

donderdag 2 februari 2017


Nou, ik ben officieel de slechtste blogger ooit.. Voor de tweede keer in een maand ben ik mijn geheugenkaartje met foto´s kwijt. Heel dom dat ik ze nergens extra opgeslagen heb en heel onhandig dat ik nu voor een artikel of 10 foto´s opnieuw moet maken. Van sommige producten kan dat nog, van sommige niet meer, ik ga morgen maar even de schade opnemen.. Dit artikel verscheen een jaar geleden al eens, vandaag dus nog een keer..

Lijstjes
Sommige mensen zijn hier fel op tegen maar ik vind ze altijd leuk om te lezen. Zelf probeer ik altijd een grappig lijstje te maken. Er zijn natuurlijk duizend onderwerpen waar je lijstje over kan gaan maar ik vind vaan herkenbare en grappige dingen het leukst om te lezen en het makkelijkst om te maken. Bijvoorbeeld:

Wat houdt je bezig?
Schrijf op wat je bezig houdt, waar je blij van wordt of zet je frustraties op papier. Soms zijn dit soort artikelen tricky, mensen zijn het niet met je eens, toch zijn dit vaak populaire artikelen én prettig voor jezelf om van je af te schrijven. Zo schreef ik onderstaand artikel over een onderwerp waar ik erg mee zit, ik heb luchtig proberen te schrijven en kreeg gelukkig veel herkenbare reacties:

Foto's
Blader eens door je foto's, misschien kom je iets tegen wat jou inspiratie geeft, heb je meteen een mooie foto om als header te gebruiken! Misschien heb je ook wel veel foto's binnen één thema en kun je een mooie serie met je lezers delen.

Andere blogs
Kijk eens rond op andere blogs of je daar inspiratie op kunt doen. Let wel op dat je niks kopieert natuurlijk en vraag altijd toestemming aan de andere blogger als je een idee over wilt nemen. Misschien vind je wel een leuke tag die je mag overnemen of krijg je door een artikel van een ander ineens een ingeving.

Oude artikelen
Misschien heb je een oud artikel staan dat je wat kunt bijwerken en opnieuw kunt plaatsen? Bijvoorbeeld een review van een product wat nog steeds te koop is of een ander artikel wat nog steeds relevant is. Ik vind dit soms handig, maar ook eng; de kwaliteit van mijn artikelen van een jaar terug vind ik namelijk veel en veel slechter dan nu.

Anyway, er zijn genoeg plekken om inspiratie op te doen en als je écht geen inspiratie kunt vinden dan kun je altijd nog een "Spam je blog" artikel online gooien, al kan dat natuurlijk ook niet iedere week;)
Wat doe jij als je geen inspiratie hebt?

1 opmerking:

  1. Leuke post meid. Ik maak dit af en toe mee. Als ik inpsiratieloos ben dan ga ik lekker naar een drukke plek waar ik mensen kan observeren. Meestal haal ik daar wel inspiratie vandaan. Er gebeurt altijd wel iets.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!