Life | Een maand niks kopen.. #2

zaterdag 11 februari 2017


Ha lieve allemaal! Ik vertelde jullie aan het begin van februari dat ik het gekke plan had opgevat om een maand niks te kopen, en hoe ik dat dan voor me zag. Nu, bijna halverwege de maand even een update om te laten weten hoe het tot nu toe gaat én of ik denk dat het gaat lukken.

Als je geen zin hebt om het eerste artikel terug te lezen; even een korte samenvatting. Ik begon aan deze challenge omdat ik te veel geld uitgeef aan zinloze dingen. Naast de geldchallenge besloot ik februari een en al challenge te maken en breidde ik mijn plan uit met wat andere doelen, allemaal voor een efficiënter leven.

Niks kopen
Tja, niks kopen gaat eigenlijk best goed. Ik leg het hier onder nog wat verder uit maar ik heb geen kleding gekocht, geen prullaria, schoenen, make-upjes of andere meuk. Ik heb B-12 tabletjes gekocht die ik dagelijks gebruik en die op waren en wat dingen als paracetamol en ibuprofen. Eerlijk gezegd gaat het me makkelijk af, ik ga ook niet door de stad wandelen of in de stad afspreken nu. Ik vind het wel moeilijk qua uitjes, ik bedacht me bijvoorbeeld het weekend naar de film te gaan, toen besefte ik me dat dat natuurlijk geld kost. Vrienden die uit eten willen, leg ik gewoon uit dat ze een maandje moeten wachten:).

Eten
Ik mocht geen onnodig eten kopen, wel gewoon avondeten. Ik ben qua avondeten echt gaan combineren met dingen die ik nog in huis had, lekker goedkoop. Broodjes of drinken onderweg heb ik niet gekocht, dat gaat dus heel erg goed! Qua boodschappen doen gaat het prima, ik koop de nodige dingen en elke week wat lekkers, maar dan wel maar 1 lekker iets, geen mand vol. Ik heb nog niet buiten de deur gegeten (alleen toen ik uitgenodigd was) en op dit gebied gaat het eigenlijk top.

Roken
Ik moest een maand met 4 pakjes doen, een flinke vermindering. Vandaag heb ik mijn 3e pakje gekocht, ik ga dus redelijk hard, maar denk dat 4 pakjes wel haalbaar moet zijn. Ik merk dat ik door de challenge in elk geval stukken minder rook en zuinig ben met mijn pakje, dat is in ieder geval een begin.

Verzorging
Doordat ik nu zo op mijn geld let, vallen me dingen op. Ik geef echt een fortuin uit aan medicatie, helaas iets wat onmisbaar is maar wel stom.

Overige doelen
Ik wilde twee keer per week gaan sporten en heb deze maand nog 0 keer gesport. Ik ben hier absoluut niet trots op en baal er van. Aankomende week ga ik rete hard mijn best doen om die twee keer wel te halen. Het aan school zitten gaat ook matig, dat wilde ik vier keer per week doen. Ik zeg matig omdat ik vier keer niet gered heb. Echter, is de tentamenweek net geweest en is er vrijwel geen huiswerk. Natuurlijk is er altijd wat te doen dus valt het niet goed te praten, hopelijk volgende week beter!

Ondanks dat ik niet al mijn doelen heb behaald, vind ik het leuk om er mee bezig te zijn en mee verder te gaan. Sommige doelen zullen misschien niet haalbaar blijken, in maart zal ik nieuwe doelen maken en doelen bijstellen:)
Heb jij ook doelen?

2 opmerkingen:

  1. Moet je zeker proberen volhouden! Zelf heb ik al een tijdje geleden voor mezelf beslist om niets meer te kopen als ik het niet echt nodig heb. Af en toe een beloning kan natuurlijk wel, maar hierdoor kan ik heel veel sparen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gaat al de goede kant op! Ik denk dat je het wel gaat halen hoor, als ik het zo lees heb je best veel doorzettingsvermogen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!