Body | Rituals Ayurveda Scrub

zondag 21 augustus 2016


En wederom een review van Rituals! Dit keer geen shower oil maar een lichaams scrub op basis van Multani klei die ook gebruikt kan worden als een masker voor het lichaam. Qua geur is de bij Rituals welbekende Indiase roos toegevoegd.


Deze scrub bestaat uit milde exfolierende deeltjes gemengd met zuiverende en verfrissende Multani klei. Deze bijzondere klei zit vol mineralen en is zowel verzorgend voor de droge huid als talg absorberend voor de vettere huid. 


Naast als gewone scrub kun je het product ook gebruiken als masker voor je lichaam, het gezicht zou ik niet aanraden vanwege de parfum en andere ingrediënten. Als masker breng je het product aan op de droge huid, 5 a 10 minuten laten intrekken en dan afspoelen onder de douche of in bad.


De klei substantie ziet er naar mijn mening wat onsmakelijk uit maar ruikt lekker zoet en een beetje kruidig. De scrubdeeltjes zijn heel zacht en mild, die mogen voor mij altijd wel wat heftiger. Als scrub werkt het product prima, gewoon zoals je verwacht, als masker werkt het geweldig.. Al tijdens het intrekken van het masker merk je dat je huid wat warmer wordt, na het afspoelen treedt er echter een ontzettend lekker en verkoelend gevoel op. Het gevoel is lastig te omschrijven maar het voelt prettig en luxe, alsof je net een "echte" lichaamsbehandeling hebt gehad bij een spa. Absolute aanrader, voornamelijk als masker door het heerlijke effect! Je vind 'm bij Rituals voor €10, je doet er niet heel erg lang mee maar ik vind het het geld wel waard.

2 opmerkingen:

  1. Wat een gekke klei substantie, vind ik juist vet! Fijn dat het zo een spa gevoel geeft, dat heb ik bij rituals altijd. Eigenlijk moet ik vaker een spa dagje voor mezelf houden. I like!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op je gezicht mag je deze niet gebruiken, er zit ook menthol in en ik denk dat dit zou branden aan je ogen! :-)
    Hij is inderdaad ook wat verkoelend en bewust een mildere scrub! :-) In de rode lijn dit ook een hardere scrub met zoutkorrels.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!