Food | Lovechock Mylk

dinsdag 3 mei 2016

Lovechock komt met iets nieuws; Lovechock Mylk; het gezonde van rauwe chocolade met alle fijne stoffen die pure cacao bezit maar dan met de romige smaak van melkchocolade. Ik ben geen groot fan van rauwe chocolade door de scherpe smaak, wel van melkchocolade, ik was dan ook zeer benieuwd of dit iets voor mij zou zijn!


Mylk heeft zijn romige smaak te danken aan aan hazelnoten en is dus nog steeds volledig vegan én bevat minder suiker dan gewone chocolade. Om te beginnen zijn er twee smaken; Cranberry/Buckweit(glutenvrij) en Almond/Mulberry. Vooral naar die laatste was ik het meest benieuwd, ik ben dol op amandel!


Qua uiterlijk scoort Lovechock sowieso hoge punten; zowel de verpakking als de reep ziet er geweldig uit en in elke verpakking vind ik nog een briefje met een mooie spreuk. Voor wie het nog niet weet trouwens; normaal word bij het maken van chocolade de cacao erg verhit, hierbij gaan veel van de krachtige eigenschappen die cacao van nature bezit verloren. Bij rauwe chocolade word de cacao niet zo enorm verhit waardoor dus de goede eigenschappen van het product behouden worden.


Ik ben eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld door de smaak. misschien had ik ook te veel verwacht. Ik vind de repen wel iets romiger dan normale rauwe chocolade maar het komt voor mij niet in de buurt van melkchocolade. Sidenote hierbij is wel dat ik absoluut niet van pure chocolade hou en dat de repen zeer vol en krachtig van smaak zijn. De ingrediënten zijn goed te proeven en vooral de amandelen zijn erg smaakvol.


Ik had denk ik enorm verwacht dat het naar melkchocolade zou smaken maar dat is niet het geval. Toch zijn het prettige en smaakvolle repen, als we niet walgt van puur dan zou ik deze ook zeker aanraden! Je vind Lovechock Mylk voor €3,99 bij bio winkels en natuurvoedingswinkels.

3 opmerkingen:

  1. Het ziet er eigenlijk best wel goed uit maar ik denk dan toch, doe mij maar gewoon echte chocola met kei veel suiker :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook niet zo'n fan van Lovechock, maar de verpakking ziet er altijd wel leuk uit! xX

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het klinkt op zich wel lekker maar ik zou nooit zoveel voor een reep chocola uitgeven :')

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!