Food | Easy Schol met zoete aardappels en aardbeiensalade

dinsdag 24 mei 2016

 Onlangs kreeg ik wel een van de meest bijzondere pakketjes ooit voor mijn blog; een gekoelde doos vol verse vis! Als visliefhebber was ik hier natuurlijk dol blij mee, de vis die ik kreeg was schol, een vis die ik zelf nog nooit gegeten had. Ik ging een beetje experimenteren en bedacht een leuk receptje voor jullie die zélfs de grootste keukenkneus nog uit kan voeren.


Schol is een witvis die van zichzelf al heel smaakvol is en bijna overal goed mee combineert. Ook is het een goed betaalbare vis, voor mij zeker een pluspunt want ik ben dol op vis en eet het het liefst meerdere keren per week!


Voor mijn recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
-         Schol
-         Zoete aardappels
-         Komkommer
-         Aardbeien
Ik heb expres de hoeveelheden er niet bij gezet, kies gewoon de hoeveelheid die je normaal eet. Zoals je een beetje kunt zien hadden wij een hele schol gekregen, echt heel erg gaaf om klaar te maken. Ik heb deze een half uurtje in de oven gelegd op bakpapier met een beetje olie. Wij hebben een gasoven, deze zette ik op stand 4. Als je een gewone elektrische oven heb zou ik voor ongeveer 200 graden gaan en na 20 minuten even checken hoe je visje er uit ziet.
De zoete aardappels heb ik in frietvorm gekocht bij de Jumbo en gewoon 10 minuutjes in de pan opgebakken en afgetopt met peper en zout. De salade is letterlijk een mix van komkommer en aardbei, heel simpel maar echt een verrassende en lekkere combinatie!


Ik vond de schol zelf erg lekker en ik denk ook zeker dat het een hele toegankelijke vis is door de subtiele smaak. De tweede keer dat ik deze vis at heb ik filets in een koekenpan gebakken en er tacosaus over heen gegoten, ook lekker! Ik heb zelf echt nog duizend ideeën dus wellicht gaan jullie in de zomer nog wat leuks met een schol en een barbecue voorbij zien komen! Schol is makkelijk verkrijgbaar bij alle supermarkten zoals Albert Heijn en natuurlijk jouw lokale visboer, aan het MSC-keurmerk kun je zien of je visje op duurzame wijze gevangen is. Dit keurmerk heeft onder andere te maken met vistechnieken, controles en regels bij vangst.
Laten jullie het even weten als je mijn recept nagemaakt hebt?

2 opmerkingen:

  1. Ik eet eigenlijk niet zo vaak vis :O ziet er wel heel cool uit! Aarbeien erbij zou ik niet aan gedacht hebben, denk dat de combi best lekker is alles bij elkaar :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me heel erg lekker, ik hou niet zo van vis maar dit ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!