Food | Eat Natural Super Granola's

maandag 16 mei 2016


Onlangs stond er wel een heel lekker pakketje op de deurmat; een grote doos van Eat Natural met één mega populaire en twee nieuwe smaken granola. Alle drie uitermate geschikt voor een voedzaam ontbijtje én naar mijn verwachting ontzettend lekker. Ik ben altijd zeer te spreken geweest over de smaakvolle producten van Eat Natural en had hoge verwachtingen van de twee nieuwe varianten.


Alle Super Granola's bestaan voor minimaal 25% uit zaden, dit maakt ze enorm voedzaam. Niet de bak zo volgooien als met je normale cornflakes want ze vullen echt veel en veel meer. De granola's zouden enorm smaakvol zijn én zijn verantwoord door het lage zoutgehalte en het gebrek aan geraffineerde suikers. Ook zijn er geen smaakstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Lekker én redelijk verantwoord dus, tenminste, dat beloven ze.


Super Granola Extreme Cacao
De Belgische cacao in deze variant heeft een rijke, sterke en volle smaak. In de mix vind je verder nog havervlokken, speltvlokken, kokos en amandelen. Deze variant probeerde ik al eerder maar was helaas geen favoriet. De smaak is echt heel erg zoals die van pure cacao en daar hou ik zelf niet echt van, Steven is hier wel dol op dus als je van intense chocolade houd echt een aanrader.

Super Granola Protein Packed (op de foto's)
Deze proteïne rijke variant met amandelen en honing is ideaal voor fitgirls. Aangezien ik tegenwoordig regelmatig in de sportschool hang probeer ik ook mijn eetpatroon hier wat op aan te passen. Naast noten, zaden en kokos vind je in deze mix ook kikkererwten, die proef je (gelukkig) niet terug. Deze variant smaakt erg naar honing maar is niet te zoet, de hele amandelen vind ik een geweldig toevoeging, absoluut de favoriet!


Super Granola Gluten Free
De naam zegt het al; al het lekkers van Eat Natural maar dan zonder gluten. Ook in deze variant vind je een berg zaden, noten, honing én boekweit. De smaak vind ik zelf redelijk lijken op de proteïne variant, dat komt denk ik door de honing. Deze vind ik wel iets minder vullend én wat minder intens van smaak.


Eat Natural is niet voor niks één van mijn favoriete merken natuurlijk. Ook de nieuwe granola's zijn ontzettend smaakvol en vullen stukken beter dan de gemiddelde granola, ideaal voor een stevig ontbijt dus. Ik gebruik ongeveer een derde van wat ik normaal in een kom doe dus dat ze wat aan de prijs zijn wordt goed gecompenseerd. Je vind de Super Granola's van Eat Natural onder andere bij Jumbo, Plus en Spar voor €4,19 (prijzen kunnen variëren).

2 opmerkingen:

  1. Zaden vullen inderdaad heel goed :O heb wel eens een andere variant gehad, ze zijn inderdaad best wel goed te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik hier eens een van neem. Misschien een iets gezonder alternatief op muesli dit vol zit met suiker.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!