Life | Hoe krijg je meer volgers op Instagram + spam!

zaterdag 3 oktober 2015

Ik ben vast niet de enige die tegenwoordig volledig verslaafd is aan Instagram! Ik vind het heerlijk om foto's van mijn artikelen te plaatsen, te delen wat ik mee maak en rond te snuffelen tussen de foto's van anderen. Met mijn bijna 3000 volgers durf ik wel te zeggen dat ik enigszins bedreven ben in het Instagrammen. Natuurlijk zijn er mensen met 100x zo veel volgers maar ik ben blij met mijn aantal:) Vandaag deel ik een aantal tips én kun je je eigen Instagram achter laten:)

Foto's bewerken
Je leest het overal; zorg dat je foto's bij elkaar passen. Ik denk dat mijn foto's redelijk bij elkaar passen maar gebruik echter nooit een filter. Toen een vriendin daar laatst ontzettend verbaast over was besefte ik me pas dat schijnbaar de halve wereld filters gebruikt. Ik pas 2 instellingen aan; de helderheid en de scherpte. Beide zet ik redelijk hoog en dat vind ik zelf een mooi effect geven.


Wees kritisch
Ondanks dat het fantastisch is dat jij net onder de Eiffeltoren staat en het mooiste ijsje ever eet, als de foto lelijk is, deel je het niet. Soms eet ik prachtige taartjes of beleef ik geweldige momenten maar lukt de foto maar niet. Op zo'n moment gaat de kwaliteit van de foto toch echt voor en niet het willen delen van het moment.

Volg je wanna-be volgers
Ik kreeg ooit van Negin Mirsaheli de briljante tip om gewoon mensen te gaan volgen die jij oprecht interessant vind. Als jij die mensen interessant vind heb je waarschijnlijk gedeelde interesses en vinden zij jou wellicht ook interessant. Besteed dus tijd aan het volgen van mooie accounts en niet aan zo veel mogelijk accounts volgen.


Reageer en like bewust
Als je oprecht geïnteresseerd bent in de account die volgt dan zul je de foto's regelmatig leuk vinden en dus even een like geven, laat dat gerust als een foto je een keer niet aanspreekt. Laat ook eens een inhoudelijke comment achter onder een foto die je echt bijzonder vind of waar je wat over te zeggen hebt.

Wees niet bang om te verwijderen
Ik maak nog regelmatig fouten, net als de meeste mensen. Soms plaats ik een foto die ik achteraf toch niet zo mooi in het geheel vind staan, deze verwijder ik dan, niks mis mee. Stiekem mag je dat ook wel doen als je het aantal likes te weinig vind;) Ook komt het wel eens voor dat ik een interessante account ging volgen maar de foto's vallen me toch tegen, ontvolgen is geen misdaad en we willen allemaal liever oprechte volgers lijkt me.


Take it easy
Hashtags kunnen je helpen om meer likes en volgers te krijgen, hou het echter simpel. Gebruik een paar treffende hashtags die ook echt relevant zijn en geen 20 nutteloze die wel populair zijn maar niks met je foto te maken hebben. Hetzelfde geld voor je foto's; bewaar liever een foto voor een andere dag dan dat je er 10 per dag post, 2 tot 3 schijnt het ideale aantal te zijn.

Als je aandacht besteed aan je foto's en je volgers dan is Instagram volgens mij een van de social media kanalen waarop je het snelst kunt groeien, mijn volgende mijlpaal is in ieder geval 3000! Laat vooral je Instagram achter in de comments en ik kom zeker even een kijkje nemen!
Volg je mij al op Instagram (@miraennen)?

18 opmerkingen:

  1. Ik heb helaas nog niet zoveel volgers, maar beter iets dan niets right? Mijn instagram is, www.instagram.com/beautyb_nl, je volgt mij al en ik jou ook ;)

    Liefs, Celine.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tips, ik bewerk mijn foto's regelmatig.. maar ik overdrijf daar niet in. Mijn foto's zijn een beetje een mix van alles, dingen die ik heb geshopt, foto's van mijn katten en hier en daar een selfie :) Check it out! https://instagram.com/beautytalkblog/
    Liefs,
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op mijn Instagram account moet ik nog even de balans vinden tussen alle foto's individueel en bij elkaar. De ene foto is vierkant de ander breedbeeld. Het is niet een geheel. Neem gerust een kijkje (advies is altijd welkom). https://instagram.com/blogenbeauty/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne tips! Ik heet @comemoda op Instagram :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah fijne tips, ik ga ook zeker even een kijkje nemen op je instagram! Mijn instagram is: http://instagram.com/proud2behealthy/ :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga je meteen even volgen! K ben op eeg naar de 2500! Maar k vind wel dat je moet kunnen delen wat je wilt delen. Perfectie is niet altijd t belangrijkste.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke tips! Mijn foto's passen echt niet allemaal bij elkaar, maar k bekijk per foto of ik 'm mooi vind. Je kunt mij vinden op @fabulicioushomelife :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijne tips. Ik heb een tijdje een witte/clean foto's gehad ennu gewoon neutrale foto's. Je kan mij volgen op @beauvanzoeren
    Liefs, Beaudine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijne tips. Ik heb een tijdje een witte/clean foto's gehad ennu gewoon neutrale foto's. Je kan mij volgen op @beauvanzoeren
    Liefs, Beaudine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb niet zo veel volgers,maar ik plaats wel wat ik interessant vind. :) Er staan zeker handige tips bij. Mijn instagram is @missloveff

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk artikel! Ik verwijder ook vaak foto's omdat ze inderdaad toch niet in het geheel passen. mijn instagram is: @ninaheutinck

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een fijne tips! Zeker voor mij als beginner.. ik heb gisteren pas een instagram aangemaakt. Normaal ben ik er niet zo van, al die andere sites zoals twitter facebook etc maar toch blijkt her onmisbaar te zijn. Mijn account is: @travelingthieuvi

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat maak je prachtige foto's! En wat een handige tips. Ik ga je zeker volgen. Mij kan je vinden onder de naam: @denisemodderman

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!