Life | Een jaar lang geen kleding kopen #11

vrijdag 2 december 2016


Door Anne - Oh, kom er eens kijken! De sint en zijn pieten zijn in het land en dat betekent sinterklaascadeautjes. Voor mij is de laatste maand zonder nieuwe kleding aangebroken. Daar ben ik ook dankbaar voor… In deze blog vertel ik jullie hoe de afgelopen maand in het teken stond van cadeautjes en hoe ik uitkijk naar mijn laatste maand zonder nieuwe kleding.

Cadeautjes
Sinds ik gestart ben met het niet-kopen van nieuwe kleding, krijg ik ontzettend veel kleding cadeau. Hierover konden jullie al het een en andere lezen in mijn vorige blogs. De afgelopen maand kreeg ik echter een opvallend cadeautje van een kennis. Ze gaf mij een paar nieuwe Vans sneakers die ze zelf ‘over’ had. Sowieso is cadeautjes krijgen altijd leuk, maar ik vind het extra leuk dat mensen mij op deze manier support bieden. Ik mocht deze schoenen namelijk van haar gratis hebben omdat ik een jaar lang geen kleding koop. Door de cadeautjes die ik krijg, word ik een beetje meegeholpen in het niet-kopen van kleding. Het laat ook zien dat je prima kan doen op tweedehands kleding en dat recyclen zo gek nog niet is.
Aan de andere kant merk ik wel dat het niet prettig voelt om rond te lopen in afdankertjes van anderen. Serieuze cadeautjes zijn ontzettend leuk, maar kleding die gewoon niet mooi meer is hoef ik ook niet. Zelfs als ik dan nog maar weinig andere kleding over houd. First world problems wellicht. Misschien eens iets om over na te denken als je je oude kleding doneert? Als je echt iets wilt geven aan andere mensen, geef dan iets wat je zelf ook zou willen hebben / houden. Dat zijn de dingen die leuk zijn om te geven én te krijgen.
Laatste maand
De tijd vliegt serieus voorbij! Toen ik begon, had ik verwacht dat ik tegen december wel ontzettend zou uitkijken naar het kopen van nieuwe kleding. Niets is minder waar. Met uitzondering van normale spijkerbroeken, zou ik best nog een jaar met mijn kledingvoorraad kunnen doen. Het enige probleem is dus dat ik nog maar één regular spijkerbroek heb zonder gaten. Nu het buiten kouder wordt, begint dat lastig te worden. Gelukkig lost een panty of legging onder een zomerbroek het kou-probleem makkelijk op. Ik merk wel dat ik zin heb om in januari uitgebreid te gaan shoppen nu het ‘mag’. Ik verwacht echter dat ik niet extreem veel ga kopen, omdat ik ook wel wat kieskeuriger ben geworden in het afgelopen jaar. Door bewust met mijn kleding bezig te zijn, heeft mijn smaak en stijl zich verder ontwikkeld denk ik. Als ik geshopt heb, laat ik jullie weten wat mijn eerste aankopen zijn geworden! (Spannend…)
Volgend jaar
Als volgend jaar mijn kledinguitdaging voorbij is, kan ik daar natuurlijk niet meer over bloggen. Maar, ik kan alvast verklappen dat er nieuwe uitdagingen voor in de plaats gaan komen. Wat het is houden we nog even geheim, maar mijn blogs blijven dus komen. De vorige editie lees je hier.
Waar zouden jullie graag over willen lezen?

1 opmerking:

  1. Wat leuk om dit te lezen. Ik wil mezelf aankomend jaar uitdagen om alleen nog maar "fair fashion" te kopen. Dus kleding die op het gebied van milieu en/of fairtrade beter zijn voor de wereld, of tweedehands kleding. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit mij gaat bevallen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!