Life | 8 redenen waarom kerst best wel stom is

woensdag 21 december 2016


Nog een paar dagen en het is alweer kerst. Terwijl half Nederland jubelend rond de kerstboom huppelt, voel ik me meer grumpy cat. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van kerst, vandaag vertel ik je waarom.

1. Na een aantal zware schoolmaanden heb je dan eindelijk vakantie, moet je de halve familie af voor kerst, oud & nieuw en ander feestgedruis. Niet heel erg vakantie dus.

2. Zo´n kerstdiner is ook een heel gedoe, je kan niet weer met kalkoen en gegratineerde spruiten aan komen kakken. Iedereen is tegenwoordig ook vegan en allergisch enzo, dus zomaar een kerstmaaltje in elkaar draaien is er niet meer bij.

3. Leuk zo´n mooie, strakke glitterjurk. In het begin van de avond kan ik mezelf nog wel in een 36 persen, na een kerstdiner van 6 gangen heb ik meer behoefte aan een maatje 50.

4. Kerstliedjes. Deze hoef ik niet uit te leggen toch?

5. Dat romantische, blije gebeuren vanaf halverwege december. Heel vermoeiend.

6. Een kerstboom is natuurlijk best prachtig maar als je halverwege juli nog de dennennaalden onder de bank vandaan moet vegen, is het wel een beetje klaar.

7. Cadeaus kopen is natuurlijk ook een grote ellende. Met Sinterklaas heeft iedereen allemaal al geurtjes gehad dus wat je onder de kerstboom moet leggen is echt een hele opgave.

8. Een witte kerst is natuurlijk prachtig, zo´n twee minuten. Hier in Nederland verandert dat witte laagje al snel in een vieze, bruine, natte drab.

Natuurlijk moeten jullie dit lijstje met een korreltje zout nemen en vind ik kerst echt niet afschuwelijk. Laat me vooral weten wat jij nou geweldig of minder geweldig vind aan kerst!

5 opmerkingen:

  1. Hahah ja er zitten wel herkenbaren punten bij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe dichterbij kerst ik kom hoe minder zin ik erin krijg eigenlijk... maar dat komt omdat ik geen idee heb of wij wat leuks gaan doen.. hoewel ik dit jaar er meer zin in heb dan voorgaande jaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, leuk artikel dit! Ik ben iemand die kerst heel erg leuk vindt, maar sommige dingen zijn zó herkenbaar. Dat jurkje: voor het eten past 'ie prima en daarna voel ik me een soort rollade. En yep, ik ben zelf ook zo'n lastig persoon: vegetarisch en allergisch voor van alles en nog wat. Kerstkokkie zal niet blij met me zijn. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!