Life | Irritaties in het Openbaar Vervoer

zaterdag 5 maart 2016

Net zoals heel veel anderen reis ik bijna dagelijks met het openbaar vervoer. Naast dat dat ontzettend handig is gaat er ook wel eens iets mis en irriteer ik me regelmatig aan de andere reizigers. Vandaag deel ik mijn frustraties in het openbaar vervoer met jullie!

Dringen
Het aller-aller-aller vervelendste op een treinstation vind ik het dringen, nog erger is dat ik daar zelf ook aan mee doe. Als de trein stil staat verzamelt zich voor elke deur een kluitje mensen. Deze mensen hebben weinig zin om andere reizigers eerst uit te laten stappen en willen zo snel mogelijk naar binnen. De reden dat ik trouw mee doen met het dringen is dat ik anders moet staan, eerlijk is eerlijk; daar heeft niemand zin in. Vechten voor een plekje dus!

Roltrappen
Het is toch rechts staan, links gaan? Of andersom? Anyway, aan één kant van de roltrap kun je staan, aan de andere kant kun je sprinten. Het grootste deel van de reizigers lijkt dit niet te snappen en blokkeert de volledige roltrap als jij één minuut hebt om je overstap te halen.

Conducteurs
Vaak zijn ze vriendelijk maar sommige van de conducteurs lijken er van te genieten om anderen het leven zuur te maken. Gisteren bijvoorbeeld; ik kwam aan gesprint en kwam volledig buiten adem tot stilstand voor de treindeur; anderhalve minuut voor de trein zou vertrekken. De conducteur deed de deur dicht, keek me aan, lachte, ging in de eerste klas zitten en vertrok. WHY?

Viezigheid
Alles in de trein is vies; er zit bijna standaard kauwgom of andere viezigheid op de stoelen en het prullenbakje zou ik op mijn sterfbed nog niet aanraken.

Andere mensen
Andere mensen in de trein zijn soms vreselijk en ik ben er van overtuigd dat ik echt niet zo irritant ben. Ze stinken, ademen keihard door hun neus of kauwen op een frikandel speciaal met een volume die zelfs de beste oordopjes niet tegenhouden. Het meeste irritante vind ik bellende meisjes; ze bespreken luidruchtig hun ongesteldheid/Tindermatches/kroegavonturen. Heel storend voor je medereizigers en vrij gênant voor jezelf.

Voor nu even genoeg geklaag en gezeur, ik ben heel benieuwd naar jullie irritaties in het openbaar vervoer!

4 opmerkingen:

  1. Ik kan echt zo slecht tegen viezigheid. OV is echt drama. Drukte kan ik ook al zo slecht tegen. En vertraging vind ik misschien nog wel het ergst. Of stinkende mensen. Het Almere-Lelystad traject is trouwens pas echt verschrikkelijk, van zingende tot blowende mensen in de trein. Zo blij dat ik dat traject nog maar zelden heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OMG zo herkenbaar! Vooral die conducteurs, ik heb ook regelmatig meegemaakt dat er zo'n conducteur dan de deur voor mijn neus dicht deed en ook nog eens gemeen aan het glimlachen was. Alsof zo'n glimlach het beter maakt :')

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zo herkenbaar, vooral de viezigheid vind ik altijd erg opvallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier in België valt het gelukkig allemaal wel mee. :-) (Al zal je mij toch wel eens horen vloeken als ik me weer eens tussen een grote massa op een overvolle tram moet wringen. Dan is het minder leuk...)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!