Life | Herkenbare situaties uit de sportschool

dinsdag 29 maart 2016

Net zoals vele anderen heb ik een haat-liefde relatie met de sportschool. Ik probeer me altijd met veel moeite uit bed te slepen en fiets met veel tegenzin naar plek des onheils. Als ik er eenmaal ben vind ik het heerlijk en ook na mijn work-out voel ik me fit en actief. Ook in de sportschool zijn natuurlijk een aantal opvallende dingen; deze deel ik graag met jullie.

- Het begint al met je outfit; als ik geen goede outfit kan vinden en overgeleverd ben aan de trainingsbroeken van mijn vriend skip ik de work-out al. Even een indicatie van hoe sportief ik ben: mijn sportschoenen zijn All Stars.

- Als je in de sportschool binnen bent en naar de kleedkamers loopt check je in 1,5 seconden alle aanwezigen. Je hoopt natuurlijk op flink wat huisvrouwen en geen toyboys want dan hoef je je niet in te houden met zweten/kreunen/rood aanlopen.

- Achterin de sportschool is hét hoekje te vinden. Uit dit hoekje komt een vage zweetgeur en zo nu en dan een oerkreet. Er zijn verschillende, vaak gespierde mannen in kleine hemdjes te vinden en voor vrouwen is het verboden. Het hoekje met de gewichten.

- Eenmaal op de loopband druk je op een knopje in de hoop dat er iets gebeurt. Je loopband schiet vooruit en je kunt het nog net bijbenen. De volgende 20 minuten spendeer je hijgend en rennend op de loopband op zoek naar het knopje om de band weer zachter te krijgen.

- De apparaten zijn ook een feest. Als je eenmaal een apparaat hebt gevonden dat er bruikbaar uit ziet neem je plaats, uiteraard in de verkeerde houding. Verstellen is te moeilijk dus hoop je maar dat degene voor jij een gunstige lengte had. Je zet het gewicht naar 5 kilo en zwiept een paar keer met je benen/armen/buik. Apparaten zijn om uit te rusten.

- Medesporters zijn verschrikkelijk. Ze stinken, hijgen en zweten enorm. Ook gaan ze altijd precies op de middelste loopband zodat jij niet naast je vriendin/crush/oma kunt sporten. Tussen de medesporters zitten ook altijd de "behulpzame types". Zij wijzen je graag op je fouten en corrigeren je houding/beweging/levensstijl.

- Eenmaal thuis begint de echte uitdaging: je hebt honger, veel honger. Bij mij eindigt sporten standaard in een vreetfeest op de bank met Ben & Jerry's.

Welke situaties herken jij uit de sportschool?

3 opmerkingen:

  1. Hahaha, dat honger hebben is zo herkenbaar. En vervolgens het gevoel alsof je het allemaal voor niks hebt gedaan :')

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zo een hekel aan de sportschool, ik heb m'n abonnement opgezegd en was al 10 maanden niet gegaan, om een groot deel van deze redenen :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeps haha, daardoor heb ik zo'n hekel aan sporten in de sportschool. Ik ben geen fan van de sportschool!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!