Food | Sjokolat Flowers & Spices

maandag 28 maart 2016

In Antwerpen nam ik wel heel bijzondere chocolade mee; bonbons op smaak gemaakt met bloemen en kruiden. Sjokolat probeert met bijzondere ingrediënten meer smaak te creëren en minder toegevoegde suikers te gebruiken. Ik vind de winkel zeker iets unieks hebben tegenover de vele andere chocoladewinkels in Antwerpen; de bonbons hebben een hele unieke en eigen stijl.


Ik heb dit doosje gekregen dus ik weet de exacte prijs niet. Vorig jaar heb ik toevallig precies dit doosje voor mij moeder gekocht en dat zat toen rond de €7. In het doosje vind je zeven bijzondere bonbons met kruiden en bloemen. Een groot nadeel vind ik dat je niet weet welke smaken de bonbons precies hebben. Op internet is dit ook niet terug te vinden dus je moet het doen met een gokje naar aanleiding van de frutsels op de bovenkant.


De bonbons zijn allemaal puur en hebben op twee na een pure praline vulling, twee bonbons hebben een lichte vulling. Ik heb niet echt een idee wat ik nou allemaal geproefd heb; ik denk lavendel, kokos en peper herkend te hebben maar de rest is me een raadsel. 


De bonbons hebben stuk voor stuk een bijzondere en zeer aanwezige smaak. Ik ben zelf geen grote fan van puur en vond de bonbons met de lichte vulling het lekkerst. Je proeft hele diverse smaken en duidelijk ingrediënten die je niet gewend bent bij chocolade en dat maakt Sjokolat heel uniek.


Ik vind de bonbons erg lekker maar ik vind het een groot nadeel dat de smaken niet terug te vinden zijn. Het zou zo veel leuker zijn als je precies weet welke bonbon welke smaak heeft. In de winkel kunnen ze je dit uiteraard vertellen maar een briefje zou handig zijn. Ik vind dit wel een heel leuk, uniek en avontuurlijk doosje chocolade om cadeau te geven maar ik zou zelf de volgende keer iets anders uitzoeken bij Sjokolat. Op www.sjokolat.be vind je wat meer info én een webshop die in ontwikkeling is. In Antwerpen vind je de winkel aan de Hoogstraat 33.

3 opmerkingen:

 1. Ik kende deze winkel nog niet maar ga er zeker eens binnen de volgende keer dat ik in Antwerpen ben. De bonbons zien er echt heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Mira,

  Merci voor je publicatie! Je opmerking mbt de inhoud van de doosjes kunnen we helemaal begrijpen en we werken dan ook aan een oplossing om de wisselende inhoud eenvoudiger te kunnen identificeren.

  De smaken die je hebt herkend kloppen in ieder geval helemaal, chapeau ;-)
  Maar uiteraard willen we je ook graag vertellen wat je verder hebt mogen proeven.

  Op basis van de onderste foto kunnen de volgende "pralines" worden herkend (van links naar rechts):
  Bovenste rij: viooltjes en lavendel.
  Middelste rij: chili peper, rozen en gember.
  Onderste rij: klaproos en cocos met cardemon.

  Verkoopprijs betreffende doosje: 5 EUR

  Groetjes,
  Team SJOKOLAT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat cool dat Sjokolat zelf nog gereageerd heeft :) inderdaad aparte bonbons! Peper klinkt mij niet zo geweldig in de oren maar de bloem-smaken vind ik wel interessant :D

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!