Fashion | 6 Struggles als zwart je favoriete kleur is

woensdag 23 maart 2016

Ik hou van zwart, het is mijn lievelingskleur, voor kleding dan. Stop nu als je wilt zeggen dat zwart geen kleur is; ik vind het een kleur, een hele mooie welteverstaan en velen met mij. Mijn kledingkast bestaat voornamelijk uit zwart, aangevuld met grijs, wit en een sporadische pasteltint. Naast dat een zwarte garderobe geweldig is, levert het ook een aantal struggles op. Ik ben benieuwd of mede zwartlovers deze "struggles" herkennen;)

Heeft u deze ook in het zwart?
Als je een jurkje/shirtje/vestje vind wat precies jouw model en maat heeft maar de meest afzichtelijke kleur die je ooit gezien hebt kan je maar één ding hopen: hopelijk hebben ze het ook in het zwart!

Gothic
Als je van zwarte kleding houd, niet vies bent van een beetje eyeliner en ook nog eens je nagels bij voorkeur zwart kalkt word je al snel versleten voor de gemiddelde gothic. Niks tegen gothics maar het toch niet helemaal de stijl die ik wil uitdragen.

Tapijtje
Niet alleen mensen houden van zwart; dieren ook. Je favoriete zwarte trui is gegarandeerd binnen enkele minuten voorzien van een flinke laag kattenharen. Naast zwarte items zijn kledingrollers dus ook een geliefd item in het shoppingmandje.

Ik heb niks om aan te doen
Omdat ik het liefst iedere dag een zwarte broek aan heb zitten deze ook regelmatig in de was. Omdat mooie zwarte broeken vinden tegenwoordig vrij onmogelijk is heb ik al jaren hetzelfde model zwarte jegging van de Primark. Mijn kast telt inmiddels zo'n 5 exemplaren, toch krijg ik het voor elkaar om die allemaal tegelijk vies te laten zijn.

Lichtzwart, grijszwart en donkerzwart
Een nadeel van zwart is dat het verkleurt, daar kan geen Black Velvet tegenop. Die verschillende tinten zwart passen vervolgens niet meer bij elkaar en matchen blijkt toch wat lastiger dan gedacht.

Zou je niet eens kleur aan doen?
Mensen associëren een voorliefde voor zwart schijnbaar met depressieve gevoelens en levensmoeheid. Ze vragen of je je wel goed voelt en of je niet een keertje kleur aan wilt, "dat staat zo lekker vrolijk."

Naast deze "zware struggles" (jullie namen dit artikel niet bloedserieus hoop ik?), zijn er natuurlijk ook voordelen verbonden aan het zwartaanbidden. Zo weet ik als de beste welk wasmiddel je kleding het langste zwart houd (Fleuril of Robijn), matcht het grootste gedeelte van mijn garderobe bij elkaar en loop ik nooit in een kleur die "zo 2015 is".
Hou jij ook van zwart?

5 opmerkingen:

 1. Ik houd van zwart! Herinnert me eraan dat ik een nieuwe zwarte skinny jeans moet kopen :D Tegenwoordig word je met een eyelinertje ook al gothic genoemd, ze zijn gewoon jaloers want zwart is kei fabulous!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zwart is echt mijn favoriete kleur als het gaat om kleding! Ik baal er ook altijd van als al mijn zwarte broeken in de was zitten (zoals nu) en ik een grijze/spijkerbroek aan moet. Dan weet ik spontaan niet meer hoe ik iets moet combineren haha. Ducktape is mijn grootste vriend tegen hondenharen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha tapijtje, herkenbaar! Altijd haren, pluisjes, grrr. En het stomme is ook dat zwart niet altijd even lang zwart blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van zwart, bijna alles in mijn kledingkast is zwart haha. En die jegging van de Primark is echt ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar :') vooral de leggings. Ik heb er inmiddels zoveel dat ik niet eens meer weet welke mijn nieuwe is! Gelukkig zitten ze nooit allemaal tegelijk in de was, omdat ik voor mijn werk een broek aan moet.
  Maar ja, waarom kleur als je veel dingen bij zwart kan combineren!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!