Beauty | Dr. Hauschka Lente 2016

dinsdag 8 maart 2016

Onlangs kreeg ik een pakketje met daarin de mooiste make-up doosjes die ik ooit gezien heb. In deze doosjes zitten de producten uit de lentecollectie van Dr. Hauschka. Dit mooie biologische make-up merk probeerde ik al vaker, vooral de skincare vind ik erg goed. Ik was enorm onder de indruk door de prachtige tekeningen op de doosjes en laat jullie vandaag de inhoud zien!


In de lentecollectie van 2016 vind je de bestsellers van de afgelopen jaren in een nieuw jasje. De make-up van Dr. Hauschka is vrij van synthethische parfums, conserveringsmiddelen, parabenen, siliconen én is dierproefvrij. Ik probeerde met veel plezier 4 van de producten uit de collectie:
- Rouge Powder Duo (€18,95)
- Eyeshadow Trio (€24,95)
- Lipstick Novum in "08 Maple Glow" (€14,50)
- Balancing Teint Powder (€28,95)


 Het Rouge Powder Duo is een prachtige pasteltint bestaande uit twee kleuren. Ik las ergens dat een blogger de bloemenprint oudbollig vond maar ik vind 'm juist prachtig, simpel maar heel erg mooi. De blusher ruikt, zoals veel make-up van Dr. Hauschka naar rozen, subtiel en niet overheersend. Het kwastje is verrassend goed, alleen een tikje aan de kleine kant.



De blusher geeft mat en sterk pigment af, precies de kleur roze die ik mooi vind als blusher! Ik kende de make-up van Dr. Hauschka al maar blijf mij iedere keer weer verbazen over hoe zacht de make-up aan voelt, erg fijn.


Het oogschaduwtrio "Dear Eyes" bevat drie kleuren van zijdepoeder die zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid rondom de ogen. Het doosje van roségoud is prachtig om te zien maar erg onhandig met fotograferen, weer eens wat anders dan de vele zwarte verpakkingen van dit merk. Ook de oogschaduws voelen weer opvallend zacht aan en hebben de fijne subtiele rozengeur die Dr. Hauschka karakteriseert. 


Zie hier de swatches. Niet fenomenaal maar wel prima pigment. De twee lichte kleuren bleven niet heel goed zitten, de donkere kleur was moeilijk weg te krijgen. Qua houdbaarheid ook niet optimaal; met laagjes opbouwen en een goede primer werkt dit product het beste!


De Balancing Teint Powder zorgt voor een egale, zachte en matte huid. Je huid ziet er gezonder uit en krijgt een heldere gloed. Ik vond het eerst apart die donkere kleur erbij; eenmaal op mijn gezicht was hier niks raars van terug te zien. De poeder geeft een subtiele matte finish en voelt licht aan op de huid. Iets verder naar onder zie je het resultaat bij de full-face foto.


Deze luxe lipstick is in de collectie terug te vinden in een diepe roodbruine kleur. Het pigment is enorm intens en de lipstick voelt zacht en romig aan. Ook na een hapje eten en drinken blijft de lipstick redelijk zitten en dit is een van de meest gepigmenteerde lipsticks die ik ooit heb geprobeerd, ondanks dat het niet echt mijn kleur is.


Hier alle producten op mijn gezicht. De blusher geeft een hele subtiele kleur en een natuurlijk effect. De oogschaduw is niet echt zichtbaar door een combi van matig pigment, hangende oogleden en een gebrek aan talent bij mij. De poeder geeft zoals je ziet een mooie matte finish en geen poederig effect. De lipstick is totaal niet mijn kleur maar geeft een intens effect en voedt de lippen goed.


 Ik vind het stuk voor stuk mooie en fijne producten van Dr. Hauschka. Het oogschaduwpalette is prima te gebruiken als je wat mee talent hebt, de lipstick is geweldig maar niet mijn kleur. De poeder en de blusher zijn dan ook favorieten en die ga ik met heel veel plezier gebruiken. Opvallend is dat alle producten heel zacht zijn in gebruik en absoluut niet irriteren, dit maakt dat deze collectie ook geschikt is voor mensen met een zeer gevoelige huid.

Je vind in diverse natuurwinkels een schap van Dr. Hauchka, de webshop vind je hier.

7 opmerkingen:

  1. Die lipstick heeft een aparte kleur, maar juist heel mooi vind ik! Je ziet er weer goed uit en de spulletjes staan je mooi :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een prachtige collectie!
    Ik ben erg benieuwd naar de producten van Dr. Hausckha, ik heb alleen de verzorgings producten nog geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hele mooie producten! Ik was nog niet bekend met dit merk, maar de lippenstift vind ik er echt uit knallen van alle items.

    -x- Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige producten! Die zou ik ook weleens willen proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!