Life | Weer zo'n typische zondag..

zondag 14 februari 2016

Zondag blijft een beetje een gekke dag voor mij, een beetje zo'n net-niet dag. Mijn zondagen verlopen dan ook vaak hetzelfde (als ik niet hoef te werken) en ik ben benieuwd of dit voor jullie herkenbaar is.

Opstaan
Iedere zondag neem ik me weer voor om op tijd uit bed te gaan en er een productieve  dag van te maken. Steevast rol ik rond 11 of 12 uur uit bed en ontbijt ik met taart, koekjes, of een zak chips. Ook neem ik me voor om me normaal aan te kleden maar zit ik vrijwel altijd om 17:00 nog steeds in mijn pyjama/onesie/badjas.

Goede start
Als ik eenmaal uit bed ben begin ik altijd wel redelijk goed. Ik douche rustig en maak dan vaak wat productfoto's voor de rest van de week. Ook bedenk ik me tijdens het maken van die foto's wat ik allemaal moet doen die dag. Vaak denk ik daarna "heel even relaxen", wat vaak eindigt in de rest van de dag op de bank.

Productiviteit
Op andere dagen is mijn productiviteit ook niet uitermate hoog maar zondag slaat toch wel alles, als het een soort excuus is:"het is zondag dus ik hoef niks". Ergens is dat natuurlijk wel waar maar als zondag je enige vrije dag is, is het wel handig om wat dingen te doen. Mijn zondagen bestaan vooral uit ongebruikte to do lijstjes, voornemens, en heel veel Netflix.

Avondeten
Na zo'n dag vol lamlendigheid zou je eigenlijk lekker en gezond moeten gaan koken maar dat doe je niet. Hier is zondag een beetje te standaard dag om eten te laten bezorgen of iets heel makkelijks in elkaar te flansen.

Volgende week doe ik het anders
Laten we het er maar op houden dat zondag niet mijn beste dag is en dat ik het vast nog wel een keer ga leren. Iedere week neem ik het me weer voor; volgende zondag ga ik gewoon normaal doen en ik maken van de dag maar tot op heden is dat niet gebeurt, vandaag misschien?

Misschien barst jij wel van de energie of heb je vaste bezigheden op zondag. Ik ben benieuwd hoe jullie zondagen er uit zien?

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n luie zondag. Ik ben op zondag meestal druk met huiswerk en tussendoor doe ik vaak wat andere chill dingen zoals YouTube kijken of foto's maken. Vanavond heb ik nog een hockeywedstrijd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, mijn zondag is zo vergelijkbaar. Ik denk altijd, ik ga iets doen! Maar eerst even iets *extreem ongezond* ontbijten, en waarom niet in bed? Dat heeft dan weer een sneeuwbaleffect ... ja ja..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar zijn zondagen voor <3 wat mij betreft! Ik werk om de week het hele weekend, dus als ik dan vrij ben geniet ik daar enorm van. Ik vind het ook een vreemde dag. Aan de ene kant wil ik die optimaal benutten, maar aan de andere kant denk ik "ja, lekker genieten. Het is zondag" haha, dus ik begrijp je helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha grotendeels heel herkenbaar! Vooral dat 'heel even relaxen'. Daar moet ik gewoon niet aan beginnen. Ik vind het trouwens wel heel fijn om wel lekker uitgebreid te koken op zondag.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!