Life | Grappige situaties tijdens een vliegreis..

zondag 7 februari 2016


 
Afgelopen week maakte ik weer een kort tripje naar Roemenië. Het was geweldig om weer terug te zijn en net zoals de vorige keren voel ik me een beetje sip bij thuiskomst. Omdat mij wederom wat typische dingen zijn opgevallen tijdens mijn  vliegreis besloot ik hier een artikel over te maken. Als je gaat vliegen kom je natuurlijk op een vliegveld en kom je andere mensen tegen, die mensen zijn niet altijd even sociaal. Ik kan me enorm irriteren aan mede reizigers, zeker als ik moe ben maar ergens is het natuurlijk ook allemaal heel grappig. Ik ben benieuwd of jullie dit artikel herkenbaar vinden.


Mind your step
Op Schiphol begint het al; de loopbanden waar een vriendelijke mevrouw ons om de zo veel meter herinnert om onze "step te minden". Super handig natuurlijk als je niet heel Schiphol door wilt zeulen met je koffer. Iets minder handig is dat mensen met zeer grote regelmaat de loopband blokkeren door naast elkaar te gaan staan. Prima dat je niet wilt lopen maar blokkeer alsjeblieft niet de doorgang van mensen die het wel leuk vinden om met een supermanvaartje vooruit te lopen.

Douane
Douane mensen zijn over het algemeen vrij eng, helaas vinden mijn medereizigers dat vaak niet. Waar ik altijd zo snel mogelijk probeer mijn bakje weer leeg te ruimen nemen mensen uitgebreid de tijd om volledig in de weg staand al hun ringen, armbanden en horloges weer om te doen. Please no.

De nerveuze veertiger
Bij de douane had ik de vrij lange, slanke, en vooral slecht geklede vrouw van rond de veertig al gespot. Ze was rood aangelopen en wilde toch zeker 1,5 uur voor vertrek klaar zitten bij de gate. Dat haar stevige wandelschoenen uit moesten bij de douane maakte de zenuwen alleen maar erger en inmiddels is ze flink rood aangelopen. In het vliegtuig wind ze zich enorm op over alles en maakt ze een nerveuze indruk. Dit soort vrouwen zijn ook altijd bijna 2 meter lang en lezen ingewikkelde boeken, relax.

Vechten voor je plekje
Eenmaal in het vliegtuig is het nog niet over met de ellende. Ik reserveer altijd een plek aan het gangpad, scheelt me weer één medereiziger. De reiziger naast je plant standaard haar ellebogen op beide armsteunen. Vanaf de eerste minuut begint het; voorzichtig probeert je millimeter voor millimeter je plekje te veroveren. Als je buurman of buurvrouw naar het toilet gaat heb je gewonnen; armsteunen verovert.

De bagageband
Dit is misschien wel mijn grootste ergernis ooit op het vliegveld. Terwijl ik braaf een meter van de band sta te wachten, ik heb een vrij klein postuur, gaan er standaard minstens 4 mensen pal voor mij staan. In de meeste gevallen kan ik dan de band niet eens meer zien, als ik het geluk heb om wel mijn koffer te zien dan moet ik een duikvlucht maken om op tijd mijn koffer te pakken.

Helaas is niet iedereen even sociaal maar vaak vind ik het vooral enorm grappig om naar mijn medereizigers te kijken. Welke punten herkende jij?

1 opmerking:

  1. Ik ben echt een vermijder blijkt maar weer; ik check nooit bagage in omdat ik het wachten bij een bagageband zo vervelend vind. Douanemensen zijn gewoon eng, haha

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!