Beauty | Clinique LE All About Eyeshadow Quad

donderdag 18 februari 2016

 
Clinique was altijd mijn favoriete merk maar na een aantal teleurstellingen vind ik merk al ietsje minder leuk. Oude liefde roest niet; ik ging dus toch weer overstag en probeerde dit LE Oogschaduwpallette. Ik zal je alvast verklappen dat het verschil qua pigment tussen de kleuren énorm is.


Het palette is niet los te koop maar zat in een giftsetje wat Clinique onlangs verkocht. De reden dat ik het toch wilde reviewen is omdat ik toch graag de kwaliteit oogschaduw van Clinique wilde proberen, er zijn van dit merk redelijk veel vergelijkbare palettes namelijk. Dit is overigens geen blog waar je prachtige ooglooks gaat vinden; daar ben ik erg slecht in. Ik kan wel testen op kwaliteit, pigment én of het een beetje te gebruiken is als je geen beauty expert bent.


 In het palette vind je 4 kleuren waarvan een kleur een "echte naam" heeft en 3 uit andere palettes komen:
- 1 "From Limited Edition Wear Everywhere Greys Palette"
- 2 "Chocolate Covered Cherry"
- 3 "From Jammin Duo"
- 4 "From Limited Edition Wear Everywhere Blues Palette"


 Clinique geeft het volgende advies voor het aanbrengen van de kleuren: 1 breng je aan op je wenkbrauwbot, 2 over je gehele bewegend ooglid, 3 over het midden van je bewegend ooglid en 4 in je buitenste ooghoek en de onderrand van je wimpers. Omdat ik weinig met oogschaduw kan heb ik deze instructies aangehouden. Bij mij speelt ook mee dat mijn oogleden zo extreem hangen dat ik weinig oppervlakte heb om mee te werken, dat ga je zo zien.


Zie hier de swatches. 1 en 3 geven erg goed pigment, 2 en 4 vallen tegen.


Ook op mijn oogleden is het verschil aan pigment storend, de rode kleur is bijna niet uit te blenden en het grijs in mijn ooghoeken vervaagde bijna volledig bij het blenden. Ik ben al erg slecht met oogschaduw dus als ik dan ook nog een product heb wat niet mee werkt dan gaat het natuurlijk nooit lukken. De poeders bleven of niet zitten of wilden niet mooi vervagen, verder vind ik de witte kleur zelf veel te glimmend en overheersend. Niet noob-proof dit product!


Ik zei het al eerder; mijn oogleden hangen. Op deze foto is duidelijk te zien dat ik hele regenbogen aan kan brengen maar je ziet er vrijwel niks van. Ik kies hierdoor zelf vaak voor één kleur oogschaduw in plaats van verschillende tinten.


Clinique heeft mij helaas enorm teleurgesteld. Voor een doosje met 4 kleuren oogschaduw betaal je los al gauw zo'n €40. Dit was natuurlijk een limited edition maar ik zou nooit zelf oogschaduw van Clinique aanschaffen na deze ervaring, het verschil in kwaliteit tussen de kleurtjes is mij veel te groot. Clinique is wat mij betreft nog steeds een fijn merk maar ze kunnen het beter bij skincare, lippenstift en blushers houden.

7 opmerkingen:

 1. Zonde dat ze hier de plank een beetje mee mis slaan! Oogschaduw met goed pigment zou je echt beter op het ooglid terug zien. Gelukkig hebben ze nog wel andere fijne producten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah wat jammer dat het allemaal zo tegenvalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer zeg dat hij zo tegenvalt, vond het wel mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor deze prijs zou dit toch niet mogen vind ik. Jammer, maar mis geschoten, Clinique!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!