Blog | Blogtips voor als je geen inspiratie hebt..

vrijdag 5 februari 2016

Momenteel zit ik al de halve dag te schrijven; ik ga namelijk op vakantie en ik wil graag iedere dag iets online hebben. Inmiddels moet ik nog één artikel en is mijn inspiratie ver te zoeken. Normaal heb  ik dan best wel wat oplossingen maar vandaag heb ik zelfs daar weinig aan. Ik besloot dus maar een artikel met tips te delen voor andere bloggers die even geen inspiratie hebben.

Lijstjes
Sommige mensen zijn hier fel op tegen maar ik vind ze altijd leuk om te lezen. Zelf probeer ik altijd een grappig lijstje te maken. Er zijn natuurlijk duizend onderwerpen waar je lijstje over kan gaan maar ik vind vaan herkenbare en grappige dingen het leukst om te lezen en het makkelijkst om te maken. Bijvoorbeeld:

Wat houdt je bezig?
Schrijf op wat je bezig houdt, waar je blij van wordt of zet je frustraties op papier. Soms zijn dit soort artikelen tricky, mensen zijn het niet met je eens, toch zijn dit vaak populaire artikelen én prettig voor jezelf om van je af te schrijven. Zo schreef ik onderstaand artikel over een onderwerp waar ik erg mee zit, ik heb luchtig proberen te schrijven en kreeg gelukkig veel herkenbare reacties:

Foto's
Blader eens door je foto's, misschien kom je iets tegen wat jou inspiratie geeft, heb je meteen een mooie foto om als header te gebruiken! Misschien heb je ook wel veel foto's binnen één thema en kun je een mooie serie met je lezers delen.

Andere blogs
Kijk eens rond op andere blogs of je daar inspiratie op kunt doen. Let wel op dat je niks kopieert natuurlijk en vraag altijd toestemming aan de andere blogger als je een idee over wilt nemen. Misschien vind je wel een leuke tag die je mag overnemen of krijg je door een artikel van een ander ineens een ingeving.

Oude artikelen
Misschien heb je een oud artikel staan dat je wat kunt bijwerken en opnieuw kunt plaatsen? Bijvoorbeeld een review van een product wat nog steeds te koop is of een ander artikel wat nog steeds relevant is. Ik vind dit soms handig, maar ook eng; de kwaliteit van mijn artikelen van een jaar terug vind ik namelijk veel en veel slechter dan nu.

Anyway, er zijn genoeg plekken om inspiratie op te doen en als je écht geen inspiratie kunt vinden dan kun je altijd nog een "Spam je blog" artikel online gooien, al kan dat natuurlijk ook niet iedere week;)
Wat doe jij als je geen inspiratie hebt?

3 opmerkingen:

  1. Zelf probeer ik ook nieuwssites in de gaten te houden, kijken of er actualiteiten zijn waar je op in kunt springen en dan heb ik het niet perse over direct grote terreuraanslagen en dergelijke, maar bij mijn zijn het vaak gezondheidsthema's of maatschappelijke discussies. Helaas heb ik hier niet altijd even veel tijd voor, want als ik er een stuk aan wil wijden, dan moet ik me ook goed ingelezen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik geen inspiratie heb ga ik gewoon even door m'n stash heen, vaak kom ik op een verlijking of een look oid uit. Een receptje uitproberen! Kost wat tijd maar is ook altijd leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, goeie tips! Ik ben momenteel ook vooruit aan het werken, maar dat doe ik vrijwel altijd. In een periode dat ik het iets rustiger heb, schrijf ik zo veel als ik kan zodat ik er de drukke weken daarna even niet zoveel over na hoef te denken.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!