Beauty | Hoe ik mijn probleemhuid weer normaal kreeg

zondag 27 augustus 2017


Mijn huid was eigenlijk altijd best wel oké, ik had soms last van een puistje of vlekje en wat mee eters op de normale plekken maar eigenlijk had ik niks te klagen, tot ik een half jaar geleden stopte met de pil. Mijn huid werd langzaam aan steeds slechter, ik kreeg last van ontstekingen en vreemde vochtbultjes over mijn hele gezicht. Op een gegeven moment was het zo erg dat ik me zelfs schaamde en alles met flinke lagen make-up probeerde te camoufleren. Ik ontdekte wat productlijnen die goed hielpen maar die bleken of maar tijdelijk te helpen of weer een ander huidprobleem te veroorzaken. Zo hielpen de producten van Dr Organic vrij goed tegen de ontstekingen alleen kreeg ik daar weer heel veel mee eters van en raakte mijn huid op een gegeven moment gewend aan de producten. Sinds een paar weken gebruik ik een combinatie van producten die wel heel goed werkt en ziet mijn huid er al bijna als vanouds uit, ik laat jullie alles graag zien!


De basis van mijn nieuwe huidverzorgingsroutine is het 3 stappen systeem van Clinique, dit heb ik vroeger al eens gebruikt en toen ik merkte dat mijn huid alleen maar slechter werd, besloot ik het opnieuw aan te pakken. Naast dit systeem gebruik ik nog twee andere producten waar ik jullie verder in dit artikel wat over vertel, maar eerst wil ik de producten van Clinique wat nader toelichten.

Het systeem van Clinique is redelijk bekend, ze hebben een combinatie van drie producten, afgestemd op drie verschillende huidtypes, ik kocht een setje van het systeem voor een onzuivere huid en ben heel erg blij met de resultaten. Al binnen een week begon mijn huid bij te trekken en te kalmeren. Dit artikel is overigens niet gesponsord of geschreven n.a.v. gekregen producten, ik ben gewoon heel erg blij dat dit voor mij werkt en hoop voor anderen met huidproblemen een oplossing aan te dragen.


Liquid Facial Soap
Allereerst was ik mijn gezicht twee keer per dag met deze facewash. Ik breng de facewash aan met het roze dingetje wat je op de foto´s ziet. Dat is een siliconen pad met bobbeltje die ik kocht bij Primark (€3/2stuks), hiermee kun je de zeep goed in masseren en reinig je je huid extra goed. De facewash zorgt voor een extreem schone huid en haalt make-up en vuil weg, ik zorg wel dat ik eerst oogmake-up met olie o.i.d weghaal want dit spul wil je niet in je ogen hebben. Als je een grote verpakking van dit product wilt kopen, dan kost dat je rond de €20 voor 200ml.


Clarifying Lotion
Dit is mijn favoriet van de drie, een exfoliërende lotion die je na het reinigen gebruikt. Hij is redelijk heftig en kan zelfs een beetje branden. Een schoonheidsspecialiste vertelde me ooit dat je met deze lotion het beste maar één keer over je gezicht kan gaan en niet moet gaan ¨poetsen¨, in één veeg doet deze prima z'n werk en anders kun je je huid zelfs beschadigen. De lotion haalt de laatste vuilrestjes weg en verkleint je poriën, ik vind zelf dat deze een extreem schoon gevoel geeft na de reiniging en heb het idee dat dit middeltje er voor zorgt dat je puistjes echt actief verminderen. Als ik dan ook één van deze drie producten moet kiezen als favoriet, ga ik zonder twijfel voor deze. Als je deze in een grote verpakking wilt aanschaffen, dan kost dat je wederom ongeveer €20 voor 200ml. Ik zeg ongeveer €20 omdat prijzen kunnen verschillen per winkel.


Dramatically Different Moisturizing Gel
Deze moisturizer is vrij vat vet en hydrateert de huid zonder een vette laag achter te laten. De formule kalmeert, verzacht, verbeterd de huid en zorgt voor een fris gevoel. Deze gel is voor mij de perfecte moisturizer, hij trekt heel snel in, haalt het wat trekkerige gevoel na het reinigen weg en is totaal niet vet, heel erg fijn. Deze is dan weer wel de prijzigste van het stel met een prijs van ruim €50 voor 125ml.


Bovenstaande drie producten gebruik ik dus elke dag, ´s ochtends en ´s avonds. Af en toe vervang ik de facewash (zo'n drie keer per week) voor ¨Angels On Bare Skin¨ van Lush. Deze reiniger is alom geprezen voor zowel droge als vette huidjes en ik denk dat dit goed het 20e potje kan zijn wat ik in huis heb. Het is voor mij een fijne aanvulling op het systeem van Clinique maar ook zonder het siliconen dingetje van de Primark zou dit allemaal voor mij niet zo perfect werken als het nu doet.  Ik schreef in het verleden al eens een review over Angels On Bare Skin, dit kun je via deze link lezen.


Mijn huid is dus enorm verbeterd en weer bijna de oude. Ik heb geen voor foto's gemaakt omdat ik niet durfde te hopen dat het zo goed zou werken maar geloof me maar op mijn woord; als je veel last hebt van puistjes en rare toestanden wil je dit echt. Ik heb veel verschillende producten geprobeerd te afgelopen jaren maar echt niks werkt zo goed als dit systeem van Clinique. Je vind de producten bij vrijwel alle drogisten, voor een probeersetje met alle drie de producten (afgestemd op jouw huidtype) betaal je zo'n €35 voor 50ml facewash, 100ml lotion en 30 ml gel. Ga je voor 30ml facewash, 30ml lotion en 15ml gel dan kost het je ongeveer €15. Vaak hebben ze bij winkels ook een testverpakking met daarin alle drie de producten, daar kun je prima om vragen als het eerst eens wilt proberen voor je geld uit geeft.

De producten zijn redelijk aan de prijs maar wel heel erg effectief als je ze op de juiste manier gebruikt. Ik twijfelde eerst om dit aan te schaffen, omdat ik dacht dat ik te lui zou zijn om braaf elke ochtend en avond alle drie de producten te gebruiken. Ik merk dat ik het toch doe, ook al heb ik er geen zin in en ben ik moe. Allereerst merk ik dat het werkt en wil ik mijn huid graag goed houden en ten tweede vind ik het zonde om veel geld aan producten uit te geven om ze vervolgens niet goed te gebruiken.
Heb jij dit systeem van Clinique wel eens gebruikt?

1 opmerking:

  1. Angels on bare skin is echt een top product! Leuk om te zien wat jij gebruikt. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!