Food | Hema DIY Grillworst

zondag 24 januari 2016

Onder het mom van "dit moet ik proberen voor m'n blog" neem ik regelmatig iets mee naar huis, afgelopen week ging er wel een heel leuk setje mee naar huis. In had 'm al in de folder gezien; een setje van Hema om je eigen grillworsten te maken. Niet helemaal zelf maken natuurlijk maar wel zelf kruiden en opwarmen, jum!


In het setje vind je twee worsten; een met kaas en eentje zonder én twee zakjes om de worstjes mee te kruiden. Op de verpakking staat precies wat je moet doen, mislukken kan eigenlijk niet.


Welke worst mét en welke zonder kaas is vond ik moeilijk te onderscheiden. Ik dacht dat ik naturel in de oven had gedaan maar het bleek kaas te zijn, beetje een verrassingseffect dus;)


 Het klinkt allemaal wat spannender dan het is; je kruid eigenlijk alleen de worst en warmt 'm op. Uiteraard eerst even het plastic weghalen en dan de worst licht kruiden. Ik hou zelf altijd van een dikke laag kruiden dus heb het vrij royaal gedaan. Het poeder op de foto hier boven is trouwens de inhoud van één zakje, meer dan genoeg kruiden dus.

Vervolgens gaat de worst 15 minuutjes in de oven op 180 graden. Ik zou aanraden de worst niet zo op een bakplaat te leggen maar een beetje bakpapier of folie te gebruiken, anders sta je wel even te schrobben;) Ik heb zelf een gasoven en heb 20 minuten stand 3/4 gebruikt.


Tadaa! Het was net zo jummie als het er uit ziet. Grillworst is natuurlijk al fantastisch en warm al helemaal. Hij is lekker smaakvol en natuurlijk goed vers omdat je 'm net zelf warm hebt gemaakt. Absolute aanrader en ik weet zeker dat je hier je vriend/bff/buurman heel erg blij mee kunt maken op zaterdagavond. Je kunt 'm natuurlijk ook lekker zelf op eten! Je vind dit setje voor €3,50 in het koelvak van Hema.

5 opmerkingen:

 1. Ziet er best lekker uit! Zijn die kruiden in beide zakjes hetzelfde?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een echte DIY is dit natuurlijk niet, maar wel een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk setje, misschien wel leuk om aan mijn vriend te geven, hij vindt het leuk om zulke dingen te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk setje! Kon hem alleen niet in de HEMA waar ik was vinden jammer genoeg.. Van de week maar even ergens anders kijken

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!