Food | Gezond drankje: Cawston Press Apple & Rhubarb

maandag 6 juli 2015


Ik verdien nou niet echt een prijs voor afwisseling, oeps. Waar ik vorige week de "gezonde" frisdrank van Charlie's probeerde, heb ik vandaag wederom een review van een verantwoord frisdrankje voor jullie. Ik probeerde twee drankjes van Cawston Press, een frisdrank voor volwassenen die erg verantwoord beloofd te zijn.

Cawston bevat geen sap uit concentraat, ik legde vorige week uit dat concentraat een beetje lastig is. Van concentraat hoeft de fabrikant niet de ingrediënten te vermelden. Als er dus concentraat in je drankje zit, weet je alsnog niet wat je naar binnen aan het werken bent. Verder zijn er geen kunstmatige kleurstoffen, kleurstoffen of conserveermiddelen toegevoegd.

Een check op het ingrediëntenlijstje maakt mij heel blij; ik zie alleen water, appelsap (70%) en vitamine C staan.


De appel-variant is in ieder geval heerlijk! Het ziet er uit als troebele appelsap en het smaakt ook zo, maar dan met een beetje prik. Lekkere volle smaak, geen neppe appelsmaak maar échte geplette appels;) De prik is naar mijn smaak iets te sterk maar het kan net.


Hmm, heel bijzonder. Ik ben echt dol op rabarber maar ik twijfel nog of ik het in frisdrank-variant ook lekker vind. Je proeft de rabarber erg goed, de appel wat minder. Ik ben niet heel enthousiast maar het is ook niet echt vies. Gewoon bijzonder om rabarber in een drankje te proeven, iets meer appelsmaak zou 'm voor mij denk ik wat lekkerder maken.

Al met al ben ik wel enthousiast, vooral over de eerste smaak! Je vind de blikjes Cawston onder andere bij Albert Heijn voor ongeveer €1. 
Wat is jouw favoriete drankje?

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je deze hebt getest! Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden, ook al drink ik eigenlijk nooit frisdrank (vind het meestal niet lekker).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die met appel lijkt me wel lekker! Leuke review :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!