Body | Urtekram Biologische Huid- en Haarverzorging met Aloë Vera

vrijdag 2 februari 2018


Urtekram is een merk dat ik nog van vroeger ken en ik vind het leuk om te zien dat het steeds bekender wordt, ondanks dat ik er geen hele positieve herinneringen aan heb.. Die herinneringen hebben weinig te maken met de kwaliteit van de producten hoor. Op je 14e is het gewoon alles behalve cool om je haar te moeten wassen met biologische brandnetelshampoo in plaats van met hippe merken in felgekleurde flessen die klasgenootjes wel hadden. Inmiddels is het suffe imago van bio producten gelukkig een stuk verminderd. Ik probeerde drie producten uit de aloë vera lijn van Urtekram opnieuw uit en vertel jullie graag hoe dat bevallen is.


Over Urtekram
Urtekram is een Deens merk dat al heel wat jaartjes mee gaat, volgens mij waren zij destijds (toen ik klein was) ook echt hét bio merk en waren ze op veel gebieden vooruitstrevend. Vroeger hadden ze prachtige verpakkingen met een soort schilderingen er op (die mogen best wel terug van mij), aan de andere kant passen deze eenvoudige verpakkingen wel heel goed bij de filosofie van Urtekram. Urtekram staat voor duurzaamheid en maakt natuurlijke en biologische verzorgingsproducten voor huid, haar en lichaam. Biologische kruiden vormen de basis van de producten, waarbij veel gebruikt wordt gemaakt van de kracht van de natuur.

Kort samengevat is dit dus een eenvoudig merk wat goede producten maakt die natuurlijk, biologisch, vegan en natuurlijk dierproefvrij zijn.


Aloë Vera Bodylotion €8,39
Deze bodylotion werkt hydraterend en maakt je huid weer super zacht, ook geschikt voor kinderen. In de ingrediënten vinden we naast heel veel aloë vera ook nog olijfolie, shea boter, teunisbloem en abrikozenpitolie. Volgens de beschrijving geven zongerijpte sinaasappels de bodylotion een frisse geur.

Qua structuur niks geks, een hele gewone bodylotion die niet te dun is, niet te vet en lekker snel in trekt. Mijn huid wordt er zacht van en zelfs op mijn droge scheenbenen verdwijnen de scheurtjes. Qua geur ruik ik in de verte iets van citrus, ik herken het niet meteen als sinaasappel en het is een beetje een typische geur. Een typische geur die ik lastig kan omschrijven maar die ik vaker ruik bij natuurlijke producten, niet onaangenaam, maar ook niet heel lekker. Na het insmeren vind ik qua geur citrus de overhand hebben, eerder citroen dan sinaasappel maar best wel lekker. Dat toefje geur wat ik als ¨typisch¨ omschrijf went snel en ook na het intrekken van de bodylotion blijft er een subtiel geurtje achter.

Lekkere eenvoudige bodylotion, geen heftige geuren, geen poespas en eigenlijk ook niks op aan te merken. Zeer hydraterend en niet vet, gewoon prima allemaal en precies wat je verwacht. Overigens vind ik ruim €8 niet duur voor een volledig natuurlijke én biologische bodylotion, je krijgt voor dat geld een fles van 245ml.


Aloë Vera Shampoo (normaal haar) €5,99
Ook in de shampoo werkt aloë vera weer hydraterend en zorgen de sinaasappels voor een frisse geur. Naast aloë vera vind ik in de beschrijving glycerine, wat zeker in de winter een toegevoegde waarde qua hydratatie en verzorging kan zijn. Over glycerine wordt vaak gezegd dat het juist uit droogt, dit hangt volgens mij (hoe ik mijn online research interpreteer) heel erg af van de andere producten die je er bij gebruikt en in welke staat je huid/haar is.

Qua geur ruik ik eigenlijk het zelfde als bij de bodylotion, misschien een tikje frisser. Verder qua substantie een gewone shampoo die lekker schuimt en een schoon gevoel geeft.

Mijn haar werd prima schoon van deze shampoo en het ging niet klitten, opvallend vond ik de hoeveelheid schuim. Natuurlijke producten schuimen vaak wat minder door het gebrek aan siliconen, echter vind ik het schuimgehalte hier prima, dat draagt goed bij aan het schone gevoel. Echter vind ik deze shampoo niet verzorgend genoeg voor mijn haar, en oogt het elke keer na het wassen wat droog. Daar moet ik wel bij zeggen dat deze shampoo bedoelt is voor ¨normaal¨ haar en mijn haar is geblondeerd, dun en droog. Wellicht een prima shampoo voor anderen maar ik heb toch meer behoefte aan een shampoo die intensiever verzorgt. Ook hier viel de prijs me weer enorm mee, de fles bevat 250ml.


Aloë Vera Douchegel €8,99
Een zachte douchegel die je huid reinigt en hydrateert, ook hier weer met een frisse geur door de sinaasappels.

Qua geur wordt het een beetje saai maar ik vind ´m hetzelfde ruiken als de andere twee producten, niet fantastisch, maar ook niks mis mee.

De douchegel schuimt prima en geeft echt het idee dat je vuil of zweet weg wast. Geen super deluxe douchegel met rondvliegend schuim of weelderige geuren, gewoon simpel en oké. Na gebruik voelt mijn huid niet trekkerig of droog, eenvoudig maar doeltreffend. Voor die net geen €9, krijg je 500 ml douchegel.


Eenvoudig en prima zijn een beetje de keywords van deze review. De producten werkten stuk voor stuk goed en deden wat ik er van verwacht, echter ben ik ook niet lyrisch. Het is dan ook een eenvoudige lijn en absoluut niet het enige wat Urtekram te bieden heeft. Zo is er bijvoorbeeld de heerlijke ¨Nordic Birch¨ lijn die een wat meer uitgesproken geur heeft, ook zeker de moeite waard. Urtekram is wat mij betreft een eenvoudig maar goed merk met zeer betaalbare producten en weinig poespas. De ¨typische¨ geur die ik bij de producten omschreef die went wel, ik vind het zelf altijd meer waard dat een product goed werkt en cruelty free geproduceerd is. Je vind de producten van Urtekram onder andere bij Ekoplaza en Big Green Smile.
Ben jij al bekend met Urtekram?

*De producten in deze review heb ik gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!