Beauty | Beauty Kitchen Seahorse Plankton Sustainable Beauty Wipes

woensdag 28 februari 2018



Van het toffe Schotse merk Beauty Kitchen heb ik nog niet veel geprobeerd, maar ze hebben wel een warm plekje in mijn beautyhart. Ik ben ooit op een heel tof event van ze geweest en de eigenaresse was mega lief en alle producten vond ik heerlijk. Met heel veel plezier bekijk ik dan ook altijd de persberichten maar niet elk product vind ik even leuk of geschikt om uit te testen voor een artikel. Deze make-up doekjes vond ik wel heel interessant, onder andere omdat je ze gewoon in de groene container kan gooien én omdat ik van meerdere bloggers hoorde dat de Seahorse Plankton-lijn erg lekker is. Ik testte de doekjes op kwaliteit, handigheid en of je ze ook daadwerkelijk in de groene container gaat gooien in plaats van in de ¨gewone¨ prullenbak.


Met de doekjes kun je op een milde manier vuil en make-up verwijderen of gewoon je gezicht even opfrissen. Ik gebruik ze zelf vaak als ik halverwege de dag mijn plamuurlaag zat ben of wanneer ik een weekendje weg ben en geen zin heb om mijn halve inboedel aan reinigingsproducten mee te nemen. De doekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en natuurlijke ingrediënten. Ze kunnen gewoon in de groene container of op de composthoop. De kanttekening hierbij vind ik wel dat wanneer je geen natuurlijke make-up gebruikt je dan wel die chemische resten in de groene container gooit en dat is dan weer minder ideaal.

Verder bevatten de doekjes micro algen en planten extract en houden deze je huid jeugdig en wordt een probleemhuid gekalmeerd. De elasticiteit van je huid wordt gestimuleerd en fijne lijntjes en rimpels zijn minder zichtbaar. Verder wordt je huid ook nog eens gehydrateerd en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.


De doekjes ruiken niet heel speciaal, een beetje een typische lucht die ik vaker ruik bij natuurlijke producten maar waarvan ik nog steeds niet weet wat het is. De geur is redelijk neutraal, niet heel erg aanwezig en ook niet echt storend. De doekjes zelf leken me in eerste instantie erg dun. Echter heb ik mijn gezicht flink gepoetst en scheurde het doekje niet, ze zijn dus zeker niet té dun. Verder zijn de doekjes niet te nat en ook niet te droog en heb ik aan één doekje genoeg voor mijn hele gezicht. Ik draag flink veel make-up maar als ik heb doekje in vier vakjes opdeel en zo mijn gezicht goed poets, dan red ik het prima. Mijn gezicht voelt na gebruik fris en zacht aan, het irriteert totaal niet en ik heb ook niet heel erg het idee dat er nog veel crème gesmeerd moet worden.

Voor mijn mascara vind ik de doekjes minder goed werken, deze krijg ik er niet helemaal goed mee weg zonder flink te poetsen en dat doe ik liever niet op mijn wimpers.


De eerste paar keer dat ik de doekjes gebruikte heb ik ze gewoon in de prullenbak gegooid uit automatisme. Na een paar keer legde ik het doekje gewoon even weg en gooide ik het als ik later naar beneden liep in de groenbak, het is dus even wennen maar verder totaal geen moeite. En als je dan toch dit soort doekjes koopt, dan vind ik het ook zonde om ze wel gewoon in het normale afval te gooien. 

Qua werking fijne doekjes die alles heel goed verwijderen van mijn gezicht, maar wat minder van mijn wimpers. Groot pluspunt vind ik het fijn dat ze in de groene container kunnen én dat ze zuinig in gebruik zijn omdat je aan ééntje echt genoeg hebt, dat zie ik niet vaak bij dit soort doekjes. Ik ben sowieso voorstander van natuurlijke make-up en verzorging omdat mijn huid daar erg goed op reageert en ook deze zou ik, ondanks dat ik ze niet heel goedkoop vind, echt aanraden. Je vindt ze bij Holland & Barret (ook online) voor €6,99 per pakje, in een pakje zitten 30 doekjes. met je aankoop ondersteun je trouwens ook Seahorse Trust, een initiatief wat er voor zorgt dat het aantal (bijna uitgestorven) zeepaardjes in de oceanen weer gaan toenemen. De producten zijn volgens het statement van Beauty Kitchen niet getest op zeepaardjes, maar op mensen:).
Ben jij al bekend met Beauty Kitchen?

*Het product in dit artikel heb ik gekregen. Tevens bevat dit artikel affiliate links.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!