Beauty | IDUN Minerals Make-up

vrijdag 9 februari 2018

 

Echt al maanden geleden maakte ik de foto's van deze producten, echter kapte mijn geheugenkaartje er mee en duurde het even om alles weer te herstellen. De positieve kant daarvan is dat ik de producten nóg langer heb kunnen testen en er een goede mening over heb kunne vormen. Nou zie je bij make-up vaak wel meteen of het mooi is maar toch vind ik een aantal keer dragen prettiger omdat je dan ook ervaart hoe het blijft zitten en hoe je huid er op lange termijn op reageert. Dit mooie Zweedse merk maakt minerale make-up die zelfs voor de meest gevoelige huid prima geschikt is, ik probeerde een aantal van de producten.


Idun Minerals heeft een uitgebreide collectie gezuiverde minerale make-up die geschikt is voor alle huidtypes dus ook de allergische huid. Ook zijn de producten uitermate geschikt voor lenzendragers omdat ze de ogen totaal niet irriteren, vooral handig bij mascara. Als je make-up van Idun draagt, kan je huid nog steeds ademen en raken je poriën niet verstopt. Ook hebben de milde formules een verzachtende werking op de huid en beschermen ze je tegen de zon.

Idun is van oorsprong de Noorse godin van de eeuwige jeugd, zij scheen een mand met gouden appels te hebben die ze uitdeelde aan de andere godinnen. Door het eten van deze appels bleven zij voor eeuwig jong (doe mij zo'n appeltje), mooi en rimpelvrij.

Ontzettend leuk vind ik dat Idun Minerals voor elk wereldwijd verkocht product fruitbomen plant in Oost Afrika omdat daar fruit, schone lucht en werkgelegenheid het hardste nodig zijn.

Op papier een tof merk dus wat me qua visie aanspreekt, ook zien de producten er eenvoudig maar luxe uit en vind ik het altijd een absolute pré als merken ook wat voor de minder bedeelden op aarde doen. Ik laat jullie graag zien welke producten ik probeerde en hoe die bevallen zijn! De producten zijn met uitzondering van de nagellak testformaatjes, de aangegeven prijzen zijn de prijzen voor fullsize producten.


Poeder Foundation €34,95
Deze minerale poederfoundation bestaat uit slecht 6 ingrediënten en zorgt voor een stralende en natuurlijke look. De foundation is qua dekking makkelijk op te bouwen en bevat SPF 15.

De kleur die ik geprobeerd heb heet ¨Siri¨ en is geschikt voor een medium huid met een neutrale ondertoon. Nou vind ik het lastig om te zeggen welke ondertoon ik heb maar mijn huid is in de winter eerder licht dan medium, op dit moment dus niet helemaal de juiste kleur. Om eerlijk te zijn heb ik poederfoundation nooit begrepen, ik heb echt veel meer dekking nodig en ik begrijp het gewoon niet helemaal. Nou kan natuurlijk niet elk product voor elk mens geschikt zijn en ik heb het uiteraard gewoon weer even geprobeerd. De poeder voelde fijn aan op mijn gezicht, niet irriterend en best wel zacht maar qua tint zag ik eigenlijk geen verschil. Ik heb best wel wat lagen aangebracht maar mijn huid leek hooguit een piepklein beetje donkerder.

Ik heb een voor en na foto gemaakt maar je ziet niks dus die heb ik maar weggelaten, op de foto's met mascara en lipgloss hier onder draag ik de poeder wel. Ondanks dat het product fijn aanvoelt gebruik ik deze dus niet, omdat ik best wel een fixe dekking nodig heb en dat in deze poeder niet vind. Ik weet dat heel veel mensen fan zijn van poederfoundation dus ik heb het nog een paar keer geprobeerd, maar nee, niet mijn ding.

Het kwastje kreeg ik er ook bij als tester, geen idee welke het is maar hij voelde zo zacht! Ik zag dan Idun ook een uitgebreide collectie qua kwasten heeft dus die gaan jullie wellicht hier nog terug zien.

Nog even een hele positieve kanttekening: in het boekje van Idun zie ik maar liefst 18 kleuren staan waarvan 9 echt donkere tinten. Ik vind dat zeer positief omdat ik van vriendinnen met een donkere huidskleur altijd hoor dat ze zo weinig keus hebben in dit soort producten.


Nagellak €9,95
Deze nagellak heeft een speciale formule die extra lang blijft zitten en bevat geen schadelijke stoffen. Ook worden je nagels verzorgd door de aanwezige mineralen, vitaminen en amandelolie.

De kleur die ik getest heb heet ¨Opal¨ een bijzondere metallic kleur die ik nog een best kan omschrijven als een mengsel tussen brons en zilver. De lak brengt makkelijk aan en droogt heel snel op. Opvallend vond ik dat één laagje echt al perfect dekte, enorm pluspunt want dat scheelt tijd en gedoe. De finish is ietwat streperig maar dat zie je eigenlijk altijd bij dit soort kleuren. Verder blijft ´ie prima zitten, niet overdreven lang maar ook niet te kort, een dag of 5 zonder chippen redt ´ie wel.


Lipgloss €17,95
Deze leuke kleine lipgloss bestaat uit pure mineralen en bevat geen talk, siliconen, parfum en conserveringsmiddelen. Hij laat je lippen voller lijken en geeft ze een mooie glans.

Allereerst vind ik zo'n testformaat eigenlijk veel beter dan een normale maat. Geen mens maakt toch ooit een lipkleur op voordat ´ie vreemd begint te ruiken? Ik hou eigenlijk helemaal niet van lipgloss, ik vind het effect niet heel mooi (hou meer van mat) en het plakt altijd zo.


Ik was dan ook heel positief verrast door dit product en had vooraf niet verwacht dat het mijn favoriet zou worden. De kleur is een beetje ¨mijn lippen alleen dan mooier¨, de glans is niet zo middelbare school-achtig en hij voelt eerder aan als een ietwat plakkerige balsem dan als een gloss. Eten en drinken overleeft ´ie prima, ik ben fan!


Eir Mascara €19,95
De Eir mascara belooft optimaal volume zonder klontjes en vegen en de formule is makkelijk op te bouwen qua intensiteit. Perfect geschikt voor mensen met gevoelige ogen of dragers van contactlenzen.


Het borsteltje is prettig, niks op aan te merken. De mascara is mooi zwart en klontert bijna niet, ik zie een heel klein beetje klontertjes als ik heel kritisch kijk. qua volume krijgt de mascara echter een dikke voldoende, mijn wimpers lijken een stuk dikker en gedurende de dag krijg ik geen zwarte vegen rond mijn ogen. Omdat ik momenteel een andere mascara gebruik die echt totaal niet klontert zou ik deze niet aanschaffen, wel vind ik het een prettige mascara die ik bijvoorbeeld op vakantie mee zou nemen.


Niet alle producten pasten perfect bij mij maar ik vind het een leuk merk. De producten hebben wat mij betreft weinig poespas en daar hou ik wel van, niet te ingewikkeld allemaal. Ze irriteren stuk voor stuk niet en zijn makkelijk in gebruik, ook is er in elke categorie veel keus met als grootste pluspunt de vele tinten foundation. De lipgloss is mijn favoriet door de prachtige kleur en de fijne draagbaarheid. Je vind de producten van Idun Minerals bij G&W Gezondheidswinkels en diverse schoonheidssalons, op www.idunminerals.nl kun je alle verkooppunten vinden.
Welk product spreekt jou het meeste aan?

*De producten in deze review heb ik gekregen.

1 opmerking:

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!