Beauty | MEGA Etos Review

zondag 4 februari 2018


Al weer een tijdje geleden werd er hier een flink pakket van Etos bezorgd met daarin van alles om het nieuwe jaar fris en fruitig te beginnen. Inmiddels zijn we bijna een maand verder en heb ik alle producten met plezier geprobeerd. De producten hebben stuk voor stuk een klein prijsje en ik laat ze hier onder allemaal even zien.


Als Etos Friend ontvang ik elke maand een box met producten en ik vind het opvallend hoe Etos verbeterd is de afgelopen twee jaar. Veel prachtige en bijzondere producten maar ook de basics zijn tot nu toe altijd goed bevallen. Een aantal van de producten uit deze review testte ik ook al eerder, zo kan ik je alvast vertellen dat de maskertjes favoriet zijn hier thuis! De producten in dit artikel behandel ik even kort, omdat het er zo veel zijn zou de review anders wel héél lang worden/


Hydra Day Cream €3,49
De Etos Hydra lijn is speciaal voor de normale en gemengde huid en richt zich vooral op hydratatie en het reguleren van de talgproductie. Ingrediënten zijn onder andere hyaluronzuur (verstevigend), macadamia-olie en provitamine B5. Deze dagcrème heeft SPF15, heel prettig want zeker nu ik de 30 nader wil ik eigenlijk geen producten meer gebruiken zonder factor.

De crème is redelijk romig maar trekt snel in, fijn want anders krijg ik van die gekke velletjes als ik mijn make-up aan breng. Je hebt maar weinig nodig voor je hele gezicht, weer een pluspunt want dat maakt ´m nog voordeliger. Hij kost al weinig en omdat je er echt eeuwen mee doet is het dat dubbel en dwars waard. De crème voelt prettig aan en irriteert gevoelsmatig niet, wel oogt mijn huid op de drogere plekjes wat rood na gebruik, vermoedelijk door de alcohol. Simpele en fijne crème die denk ik voor veel mensen geschikt is, als je echt een hele gevoelige huid hebt, zou ik voor een crème gaan zonder alcohol.

Hydra Night Cream €3,49
De nachtcrème uit de hydra lijn is verrijkt met macadamia olie en sheaboter om je huid gedurende de nacht te herstellen en een hydratatie boost te geven voor de volgende dag. Bij een nachtcrème ben ik qua vettigheid wat minder kritisch dan bij een dagcrème, het mag wel wat vettig. Het belangrijkste vind ik dat mijn huid in de ochtend niet te droog maar ook niet plakkerig aan voelt, gewoon lekker zacht.

Qua textuur is deze crème wat minder vettig dan de dagcrème, het lijkt gemengd met een gel, best wel lekkere textuur alleen zou ik dit eerder bij een dagcrème verwachten. Hij trekt ook heel snel in en ik dacht van te voren dat ik ´m niet hydraterend genoeg zou vinden. In de ochtend voelt mijn huid echter heel zacht aan en ik heb niet het rode effect wat ik bij de dagcrème wel had. Heel erg fijn product dit en een absolute aanrader!


Bodylotion Seconde €1,99
Deze mega goedkope bodylotion heeft een zeer lichte textuur maar hydrateert door de aanwezige glycerine toch erg goed, aldus Etos. Hij zou snel in moeten trekken zodat je niet hoeft te wachten met aankleden, klinkt ideaal.

De lotion ruikt neutraal, maar lekker en trekt inderdaad binnen enkele seconden in. Nu met mijn droge winterbenen vind ik ´m niet genoeg hydraterend. Voor de zomer ben ik dol op dit soort lichte bodylotions omdat je benen er dan net ff wat mooier uit zien zonder vettige 
laag.

Shower Cream Cocos €1,79
Deze douchecrème geeft je een tropisch gevoel door het toegevoegde kokos extract. Na het wassen voelt je huid schoon, zacht en gehydrateerd.

Qua geur absoluut kokos en dan niet van die chemische kokos. De geur die je ruikt als je een zakje kokossnippers open maakt (of een kokosnoot open hakt maar dat doe ik minder vaak), zo ruikt ´ie. Ik vind het een heftige geur maar ik kan het wel waarderen, mede omdat ik kokos gewoon heel lekker vind smaken;). Qua werking prima, gewoon prima schuim en een schoon gevoel. Ik vond mijn huid na het wassen niet opvallend zacht, maar ook niet droog.


Brilliant Shine Conditioner €1,19
Deze conditioner met tarwe-extracten maakt je haar sterk en geeft het een mooie gezonde glans. Ik was vooraf erg sceptisch over deze conditioner, ik heb zeer droog haar en mijn vooroordeel was dat ik voor zo'n prijs nooit genoeg verzorging zou krijgen.

In de praktijk bleek de conditioner goed te werken, heel goed zelfs. Mijn haar werd er glad van, makkelijk doorkambaar en kreeg een mooie glans. Ik merkte wel dat ik qua shampoo echt wel een verzorgende vooraf moet gebruiken, anders was het eindresultaat wat droger. Echt een goede conditioner (mits gecombineerd met een verzorgende shampoo) voor een extreem lage prijs, wederom een aanrader!


Cleansing Mud Mask €0,99
Ik gebruik de maskers van Etos regelmatig en dat is zeker niet voor niets. Dit reinigende masker maakt je poriën weer schoon met mineralen uit de Dode Zee. Zeewier en lavendel zorgen voor een super schone en zachte huid.

Ik vind maskers met modder altijd fijn qua werking maar wel een beetje onhandig qua zooi, ik kies er dan ook meestal voor om dit soort maskers voor het douchen aan te brengen zodat ik niet loopt te klooien met een washandje en bergen modder. De substantie is zoals verwacht modderig en de geur is geweldig! Ik ruik subtiel lavendel door het maskertje heen, heel lekker en zeker niet overdadig. Mijn huid voelt na gebruik absoluut schoon, maar ook wel wat droog dus even na smeren is echt een must. Heerlijk masker door de geur maar voor mijn gemengde huid qua reiniging denk ik net wat te intens.

Deep Cleansing Olive Oil Mask €0,99
Dit maskertje met olijfolie heeft zowel een voedende als een kalmerende werking en reinigt je huid zonder uitdrogend effect.

Qua geur geen topper maar ook niet onaangenaam, qua werking erg fijn. Mijn huid voelt schoon, glad en gereinigd maar absoluut niet droog. Echt het perfecte masker als je huid onzuivere zones, droge plekken en gevoelige plekken heeft, aanrader!

Refreshing Cucumber Peel Off Mask €0,99
Dit maskertje met komkommer en citrus-extract boost je huid, verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Na gebruik zou je huid fris aan moeten voelen en er jeugdig uit moeten zien, klinkt goed!

Het masker voelt bij gebruik zeker verfrissend maar ook wat heftig in het begin. Hij leek wat te gaan irriteren maar na een paar minuten voelde mijn huid gelukkig weer kalm aan. Na gebruik voelt mijn huid fris en schoon, niet droog. Voor een droge of gevoelige huid zou ik dit masker niet aanraden. Voor mijzelf is het een beetje op het randje, ik vind ´m erg lekker maar meer geschikt voor in de zomer wanneer mijn huid want minder droog en gevoelig is.


Every Day Shampoo €0,99
Deze shampoo is zeer mild en daardoor dagelijks te gebruiken, ondanks dat wordt je haar naast het reinigen ook verzorgd door het zonnebloemextract.

Ik kende deze shampoo al en ben echt dol op de geur, die een beetje zoetig en bloemig is. Hij werkt verder prima, schuimt lekker, wast goed en droogt niet uit, echter heb ik voor mijn droge geblondeerde haar een wat minder milde shampoo nodig. Wel echt een enorme aanrader voor alle haartypes behalve droog!


Dat waren ze weer, zo veel leuke producten! Het ene product past beter bij me dan het andere maar de rode draad van dit artikel is toch wel dat Etos verrassend goede producten maakt voor echt hele kleine prijsjes. Ik wordt bij Etos huismerk vrijwel nooit teleurgesteld door de kwaliteit, de producten zijn dierproefvrij en altijd betaalbaar. Als ik één favoriet moet aanwijzen uit dit artikel dan ga ik toch voor het Deep Cleansing Olive Oil Mask, en de Hydra Night Cream op de tweede plek;).
Welke van deze producten heb jij wel eens gebruikt?

*De producten in dit artikel heb ik gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!