Food | Popcorn met tompoucesmaak?

zaterdag 2 september 2017


Iedereen kent ´m wel; de tompouce, een veel geziene gast op verjaardagen, nationale feesten en zondagmiddagen. HEMA besloot deze roze rakker te combineren met een ander populair eetbaar item: popcorn. Dit resulteerde in roze popcorn met de zoete en vertrouwde smaak van een tompouce, ik moest dit uiteraard proberen en vertel jullie vandaag hoe dat bevallen is.


De tompouce is niet voor niks immens populair, ook ik ben er dol op en grijp elke feestelijke gelegenheid aan om er een naar binnen te schuiven. Erg handig zijn die krengen natuurlijk niet, iedereen heeft zijn eigen strategie om het ding zonder knoeien en toestanden weg te werken maar het kan allemaal wat praktischer. HEMA besloot daarom het beste van twee werelden bij elkaar te brengen en de lekkere smaak van tompouce te combineren met het handzame én lekkere van popcorn. De roze popcorn is overigens vrij van kunstmatige toevoegingen en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Dit word onder andere gedaan met E120, ook wel bekend als karmijn, een dierlijk pigment, voor de strike vega´s onder ons is deze popcorn dus niet geschikt.


Ondanks dat ik het grote blik erg leuk vind, is het een beetje oplichterij. In het blik zit een zakje met 120 gram popcorn die ongeveer de helft van het blik vult. Uiteraard staat de inhoud vermeld op het (kartonnen) blik maar toch, ze hadden ´m wel ietsje kleiner mogen maken.

Qua smaak proef ik heel duidelijk tompouce, lekker zoet, romig en precies zoals mijn lievelingsgebakje hoort te smaken. Het eerste hapje wat ik nam vond ik niet zo lekker, de combi met popcorn is even wennen. Uiteraard moet ik altijd even door eten voor ik een oordeel mag vullen en na een handje popcorn was ik gewend en vind ik het toch wel een hele lekkere combi.


Lekker dus ene eigenlijk precies wat ik verwachtte bij deze combinatie. Het is geen snack die ik zou kopen om lekker voor de televisie op zaterdagavond te eten. Ik zou ´m wel nog een keer kopen als Nederland voetbalt (ergens in 2068) of bijvoorbeeld met Koningsdag. Verder is roze natuurlijke geweldig voor verjaardagen, babyshowers en andere feestelijke toestanden. Aan de andere kant moet je dit als jezelf respecterende tompouce liefhebber wel even geproefd hebben om gewoon maar te weten hoe het smaakt. Je vind de blikken bij HEMA voor €2,75 per stuk, momenteel is er een aanbieding waarbij je twee blikken krijgt voor €5.
Hebben jullie ´m al geproefd?

5 opmerkingen:

  1. Ik moet toegeven dat het er leuk uitziet, voor een kinderfeestje ofzo, maar... die combi van smaken? Ik las je titel en dacht gelijk: hoe verzinnen ze het! Ik ben op zich ben ik best een liefhebber van tompoes én popcorn, maar hou ze liever gescheiden. ;)

    Interessant dat ze hier E120 gebruikten, ik dacht dat dat niet meer gebeurde. Dat vind ik dan wel weer leuk, uit historische interesse.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat apart! Die wil ik ook een keertje kopen, ben dol op tompoucen en popcorn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er leuk uit, en het idee is ook leuk maar ik vond het absoluut niet naar tompouce smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je een leuke blog zeg. Ik volgde je al wel via Insta maar nog niet via Bloglovin' dus ik ben gelijk geabonneerd! Leuke foto's trouwens van de popcorn, ik krijg er gelijk trek in haha. <3 Liefs Eveline

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!