Naast mijn vaste huidverzorging probeer ik elke week een maskertje te nemen. Ik vind het altijd fijn om daarmee mijn huid extra te verzorgen, diep te reinigen of even te detoxen. Zo gebruik ik in de winter vaak meer voedende maskers en ga ik in de zomer voor diepe reiniging. L´Oreal heeft iets bedacht wat eigenlijk best logisch is; multimasking. Niet elk stukje van je gezicht heeft behoefde aan het zelfde en door verschillende maskers op verschillende delen in te spelen kun je hierop inspelen. Ik probeerde de drie verschillende kleimaskers hiervoor van L´Oreal en laat jullie zien hoe dat bevallen is.
Je kent het vast wel; je t-zone is zeer vettig en op je wangen heb je weer plekjes die aanvoelen als schuurpapier. Ten eerste is het zo dat één masker over je hele gezicht waarschijnlijk niet allebei deze plekken gaat verbeteren en ten tweede is het zo dat je de droge plekjes of de vette zones juist kunt verergeren door het verkeerde masker te gebruiken. Niet heel gek dus dat multimasking steeds populairder aan het worden is, je gebruikt hierbij verschillende maskers op verschillende zones van je gezicht en maakt daardoor optimaal gebruik van de eigenschappen van de maskers.
Zoals ik bovenin dit artikel al aangaf, heeft L´Oreal drie verschillende klei maskers, elk gericht op een specifiek huidtype en alle drie perfect met elkaar te combineren op de verschillende delen van je gezicht.
Detox Masker
Dit zwarte masker met steenkool reinigt en ontgift je huid en laat haar weer stralen. Het masker bevat een combinatie van drie pure kleien voor de perfecte werking:
- Kaolien: zorgt voor een intense reiniging en absorbeert talg.
- Montmorilloniet: rijk aan mineralen en werkt actief tegen imperfecties.
- Ghassoul: helpt met het verhelderen van de teint.
Dit gitzwarte masker voelt op mijn huid koel aan en is ten opzichte van de andere maskers lastiger te verwijderen. Mijn kin voelt een klein beetje trekkerig, maar voor mijn neus is dit het perfecte masker zo te voelen.
Dit rode exfoliërende masker met roodalg heeft weer dezelfde drie kleisoorten als het zwarte masker en zorgt voor fijnere poriën en verwijdert dode huidcellen. Ook word je huid ook met dit masker gereinigd en word overtollig talg geabsorbeerd. In de ingrediënten van dit masker vinden we een beetje kleurstof en een beetje parfum, ondanks dat ik dat jammer vind, vond ik dit masker wel opvallend lekker ruiken.
Sowieso is dit mijn favoriet van de drie door de kleine scrubdeeltjes en de lekkere geur die me een beetje aan rooibos moet denken. Die deeltjes hebben wel weer het nadeel dat je dit masker het beste af kunt spoelen onder de douche en niet even makkelijk met een vochtig washandje kunt weghalen. Mijn huid gaat hier erg goed op, hij lijkt rustig, stralend, niet vettig en ook niet trekkerig, erg fijn.
Zuiverend masker
Dit groene masker is zuiverend en bevat eucalyptus en is speciaal geschikt voor een onzuivere huid. Dit masker belooft de onzuivere huid te zuiveren, matter te maken en schakelt hiervoor onder andere weer de drie inmiddels bekende kleisoorten in. Na gebruik zou je een frisse huid hebben die prettig aanvoelt en er mat uitziet. In dit masker vinden we de eucalyptus ergens halverwege de ingrediënten terug, eucalyptus heeft van nature een antibacteriële werking en helft daardoor bij het bestrijden van puistjes.
Ondanks dat ik hoge verwachtingen had van dit masker, vind ik het een klein beetje tegen vallen. Het is minder fris dan ik verwacht had en mijn huid voelt niet extreem schoon en fris aan, eigenlijk ziet het er ook niet mat uit. Ik dacht dat ik deze geweldig gingen vinden maar nee dus, het is geen vervelend masker maar het doet gewoon niet veel voor mijn huid.
En hier de maskers op mijn gezicht! Zuiverend op mijn voorhoofd, exfoliërend op mijn wangen en detox op mijn neus en kin.
Drie heel verschillende maskers dus, waarvan ik zwart (detox) en rood (exfoliërend) de twee fijnste vond, zuiverend (groen) deed voor mijn huid vrij weinig. Ik vind het idee van verschillende maskers sowieso geweldig en zal dit zeker blijven toepassen, waarschijnlijk ook met andere merken en soorten. De grote potten van de maskers kosten €9,99 per stuk en zijn te koop bij de drogist. Er is ook een handige testverpakking op de markt voor €4,99 met drie kleine cupjes, zo kun je op een makkelijke manier testen welke maskers bij jou passen en waar op je gezicht je ze het beste kunt gebruiken.
Welk masker zou jij kiezen?
*De producten in dit artikel heb ik gekregen.
Ik heb nu die groene en bruine gekocht. Bij de Kruidvat zijn die nu 1 + 1 gratis. Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar ik ben benieuwd of ze bij mij wel goed werken.
BeantwoordenVerwijderen