Life | Een jaar lang geen kleding kopen..#5

zondag 5 juni 2016

Door Anne - Ik ben bijna op de helft! Inmiddels ben ik volledig gewend aan het feit dat ik geen kleding mag kopen. Alleen sta ik nu voor een dilemma. Ik heb voor mijn verjaardag een cadeaubon gekregen van een kledingwinkel. Mag ik die nu uitgeven of niet?

Boeken
De afgelopen maanden heb ik –ontzettend degelijk– het meeste geld uitgegeven aan boeken.  Het meest benieuwd ben ik naar het boek Haperende hersenen van Iris Sommer. Deze hoogleraar psychiatrie beschrijft in de dit boek allerlei neuropsychiatrische aandoening en vanuit het perspectief van de hersenen. Ik ben hier ontzettend nieuwsgierig naar. Volgende maand horen jullie of het boek inderdaad zo leuk was als ik dacht!

Nieuwe kleren
Ik kreeg wat tweedehands kleding van vrienden en familie, waardoor mijn garderobe toch een beetje aangevuld is. Een beetje vals spelen natuurlijk, maar het is wel extra leuk om dingen te krijgen als je zelf niks mag kopen. Van mijn oma kreeg ik een groen jurkje en van mijn vader stal ik een oude broek. Die broek is nu mijn nieuwe destroyed boyfriend jeans geworden. En hij zit heerlijk!

Verjaardag
Sinds afgelopen week hoor ik officieel ook bij de volwassenen. Ik ben namelijk 21 jaar geworden. Piepjong nog in vergelijking met oma Mira natuurlijk! (thanks An) Ik kreeg een heleboel leuke cadeautjes, maar de leukste verrassing was mijn beste vriendinnetje die ineens in de kantine van school stond met een cupcake en een kaarsje. Wel een beetje ongemakkelijk dat de hele kantine kon zien dat ik jarig was, maar ik was veel te blij om me daar zorgen over te maken.
Van vrienden kreeg ik een cadeaubon van de H&M. Na wat overleg met mijn externe geweten kwamen we op de volgende deal. Ik mag de cadeaubon uitgeven, maar alleen als ik dan volgende week een eerlijke blog schrijf over hoe het voelde om weer kleding te kopen. Ik weet alleen eigenlijk nog niet of ik wel weer kleren wil kopen. Ik ben een beetje bang dat het té goed bevalt. Misschien bewaar ik de cadeaubon wel voor als ik in januari weer kleren mag kopen. Nog een half jaartje te gaan!

De eerdere delen van deze serie kun je hier lezen:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

2 opmerkingen:

  1. Oh wauw, hoe houd je het vol! Goed bezig. Ben heel benieuwd hoe je het boek vind, alvast gefeliciteerd met je verjaardag. & natuurlijk nog heel veel succes aankomende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig! Ik zat eraan te denken om dit met verzorgings producten te doen allen ben ik tot de sombere ontdekking gekomen dat mij dit hoogstwaarschijnlijk niet zal lukken. Ik heb wat dat betreft geen doorzettings vermogen. Daarom vind ik het heerlijk om voa jou blog mee te spieken. Even kijken hoe jij het doet. En wie wet, heel misschien dat ik dan volgend jaar helemaal niets meer koop. -x-

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!