Beauty | Natuurlijk Rooibos Gezichtsverzorging

woensdag 12 juli 2017


 Maandag vertelde ik jullie al dat mijn huid niet echt doet wat ik wil de laatste tijd en dat ik naast een hele intense reiniging een mildere productlijn gebruik om alles een beetje in toom te houden. Die mildere lijn laat ik jullie vandaag met veel plezier zien, ik kan alvast verklappen dat dit een van de fijnste merken is die ik ooit heb mogen proberen. Dit leuke merk maakt producten met daarin Rooibos, iets waarvan ik niet wist dat het ook goed voor je huid is.


Rooibos, hier vooral bekend van thee, word in Zuid-Afrika al eeuwen lang gebruikt voor andere doeleinden dan thee zetten. Rooibos werkt volgens wetenschappelijk verzachtend voor de huid en zit vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. De producten worden fairtrade geproduceerd, dermatologisch getest, zijn vrij van parabenen en worden niet getest op dieren. Ik probeerde drie prachtige producten uit de Classic lijn voor de normale en gecombineerde uit, naast deze lijn is er nog AvantAGE voor de droge of rijpere huid.

Classic bestaat uit de volgende producten, waarvan ik de dik gedrukte laat zien in dit artikel:
- Reinigingslotion €8,80
- Diep reinigende gezichtsgel €8,80
- Milde gezichtsscrub €8,80
- Verfrissende toner €8,80
- Hydraterende dagcrème SPF 15 €16,80
- Verzorgende nachtcrème €16,80 (nu €10 in een aanbieding)
- Voedende hand- en nagelcrème €6,80


Diep Reinigende Gezichtsgel €8,80
Deze gel verwijdert vuil, make-up resten en vermindert onzuiverheden. Het product is licht geparfumeerd en dat is meteen ook wat ik een van de fijnste dingen vind aan deze gel. De geur doet me een klein beetje denken aan rooibosthee maar heeft ergens ook wat bloemigs, ik vind het in elk geval geweldig. Verder schuimt de gel heel mild en verdwijnt make-up goed. Mijn gezicht voelt schoon en niet trekkerig, basic reiniging maar wel heel erg lekker, om eerlijk te zijn had ik dat luxe gevoel niet verwacht door de eenvoudige uitstraling.


Verfrissende Toner €8,80
Na het reinigen met bovenstaande of een meer intense gel, vind ik het fijn om mijn gezicht nog extra te reinigen met een toner. Wat nou precies het verschil is tussen een toner en een tonic? Ik ben geen expert natuurlijk maar volgens mij is het voornaamste verschil dat een toner meer verzorgend is en een tonic wat intenser en meer reinigend. Beiden producten gebruik je na je reiniging en helpen bij het beter opnemen van je crème.  Deze toner zonder alcohol verwijdert de laatste mini restjes vuil en helpt bij de opname van je crème. Ik vind dit echt een geweldig product, ik wil jullie het liefst allemaal een tester sturen want het is echt moeilijk uit te leggen. Mijn huid is momenteel best wel geïrriteerd door de intense producten tegen puistjes, als ik deze toner gebruik kalmeert alles binnen een paar minuten maar voel ik me toch nog fris en schoon. Die combi vind ik geweldig en samen met ook hier weer die bijzondere geur is dit echt een van de fijnste producten die ik ooit gebruikt heb.


Hydraterende Dagcrème SPF15 €16,80
Deze crème met vitamine E verzorgd en hydrateert je huid terwijl je huid met SPF 15 beschermd word tegen de zon (ook als die niet heel erg aanwezig is). Sowieso word een crème met een (hoge) factor aangeraden, als je dit altijd braaf gebruikt, zijn er veel minder snel tekenen van huidveroudering zichtbaar. De crème belooft snel in te trekken en je huid niet vet te maken.
De crème is prima, hij ruikt niet zo lekker en luxe als de andere twee producten maar voldoet verder wel aan de omschrijving. Hij trekt snel in en laat geen vette laag achter, prima product maar niet mijn favoriet van de drie.


Ik ben altijd dankbaar en blij als ik nieuwe producten mag proberen voor mijn blog, als het dan ook nog zulke mooie merken zijn die relatief onbekend zijn en vreselijk goed bevallen dan ben ik echt gelukkig. Heerlijk om dit soort fijne dingen te ontdekken en ik heb er zeker een nieuw favoriet merk bij. De producten zijn zeer betaalbaar en eenvoudig te verkrijgen via de webshop, als ik je één product mag aanrader; ga voor de toner, die is geweldig.
Kende jij dit merk al?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!