Life | Een jaar lang geen kleding kopen #12

donderdag 5 januari 2017


Door Anne - Het is gelukt! Het nieuwe jaar is begonnen en ik heb een jaar lang geen kleding gekocht. Dit jaar mag ik eindelijk weer. Ik heb dan ook meteen geshopt alsof mijn leven er vanaf hing. Nee, dat is een grapje, maar ik heb wel behoorlijk goed gebruik gemaakt van de opruiming.
Ten eerste kon ik eindelijk legitiem gebruik maken van de cadeaubon van de H&M die mij al maanden lief aankeek vanuit mijn portemonnee. De H&M is trouwens sowieso een perfecte winkel als je na een jaar niks kopen je basics wilt aanvullen. Ik kocht (heel saai maar wel fijn) een zwarte skinny jeans met hoge taille en een bordeauxrode trui. Om het saaie een beetje te compenseren kocht ik ook een roze-met-paarse, harige bodywarmer die door mijn nichtjes meteen werd geclaimd als knuffel. It’s so fluffy I’m gonna die…

Ten tweede kwam de opruiming natuurlijk op het perfect moment voor mij. Bij de Zara maakte ik goed gebruik van het feit dat niemand nu zomershirtjes nodig heeft (behalve ik dus). Ik kocht onder andere een T-shirt uit de Trafaluc collectie met chocoladerepen erop. Ik zie Mira nu al jaloers kijken, want volgens mij houden er weinig mensen zo van chocolade… Enfin, dankzij de 70% korting in veel winkels ben ik gelukkig niet meteen failliet gegaan. Misschien ga ik er wel een gewoonte van maken om alleen in januari te shoppen, want het is financieel zeer aantrekkelijk. Uiteindelijk kocht ik 2 broeken, 3 T-shirts, 3 truien, 1 jurkje, 1 bloesje en 1 bodywarmer voor €115,- en een cadeaubon.
Ten derde stel ik jullie graag voor aan mijn favoriete, nieuwe fashionitem: mijn nieuwe bril. Officieel is ‘ie oxide red, maar ik zou het gewoon paars noemen. Na een jaar lang geen kleding gekocht te hebben, durf ik meer te dragen wat ik zelf écht leuk vind. Een paarse bril is daar een perfect voorbeeld van. Hij is uiteraard van Ray-Ban, want wat betreft brillen ben ik nogal eenkennig. Ik word echt blij van zo’n statement op mijn hoofd. Voor de zekerheid heb ik mijn vorige bril trouwens wel bewaard, want helaas past niet alles bij paars.
Last but not least: komend jaar! Ik ga weer gewoon kleding kopen, maar ik blijf natuurlijk gastblogger hier bij Mira. Dit jaar zal ik elke maand een andere uitdaging aangaan en daar over schrijven. In februari ga ik proberen duurzaam te eten. Dat betekent in ieder geval geen vlees. In de volgende blog zal ik uitrekenen hoeveel dat uiteindelijk oplevert wat betreft duurzaamheid. Ook beloof ik uitgezocht te hebben wat het doet met je lichaam én of het geld bespaart of juist kost. Mocht je ideeën hebben voor de rest van het jaar, laat het me weten door hieronder een berichtje achter te laten!
PS. Mijn vorige blog lees je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!