Food | Doctor's Orders

zaterdag 30 april 2016

Inmiddels was mijn stapeltje eten om te reviewen uitgegroeid tot een flinke berg, ik besloot dus maar een extra food artikel te doen deze week! De repen van Doctor's Orders zijn gezond, natuurlijk en clean zonder daarbij in te leveren op smaak, tenminste, dat beweren ze.


DO (Doctor's Orders) ging voor deze repen eerst even terug naar de basis; ze wilden een verantwoorde reep maken die goed voedt, maar ook lekker is. Dit resulteerde in 3 repen vol natuurlijke ingrediënten die zo min mogelijk bewerkt zijn. De repen bevatten alleen van nature aanwezige suikers en een klein beetje honing. Er zijn drie smaken op de markt, ik probeerde ze uiteraard allemaal.


Cacao & Nuts
In deze reep vind je pure cacao, kokos, peper, cashewnoten, hazelnoten en vanille. De reep is van een luchtig en toch stevig deeg met daarin een wat meer smeuïge vulling van bovenstaande ingrediënten. De pure cacaosmaak is niet helemaal mijn ding maar de reep is wel erg smaakvol.


Cranberry & Orange
In deze friszoete reep vind je onder andere cranberry's, appel, abrikozen, hazelnoot, sinaasappel en oranjebloesem. Het is een lekkere fruitige reep en de combi van sinaasappel en cranberry vind ik erg lekker!


Nuts & Vanilla
Deze extra voedzame reep bevat pistachenoten, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten en vanille. De reep is qua smaak wat eenvoudiger dan de andere twee maar wel ontzettend lekker. De vanille is niet erg overheersend, daar was ik bang voor. Je proeft gewoon een mildzoete reep met nootjes.


De repen van Doctor's Orders zijn wat mij betreft uniek in de categorie gezonde repen. Mijn ervaring is toch vaak dat de echt gezonde repen ook matig smaken, naar mijn smaak tenminste. Deze repen zijn lekker, heel erg voedzaam en kun je zonder schuldgevoel naar binnen werken. Je vind ze voor ongeveer €1,89 bij De Tuinen (nu in de aanbieding), AH To Go en op de webshop van DO zelf.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb zelf niet zo veel met dit soort repen, vooral omdat ze matig smaken, als deze beter smaken is dat een goede tip :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze klinken echt heel lekker! Ik ga straks de cranberry en sinaasappel variant proeven, ik ben benieuwd :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!