Hair | Voorkom en herstel beschadigd haar met Niophlex

zaterdag 9 april 2016

De meeste mensen zullen inmiddels al wel eens gehoord hebben van Olaplex, voor degenen die niet weten wat dat is, ik leg het verder in dit artikel nog even uit. Nipohlex is eigenlijk het zelfde principe als Olaplex alleen is het wat beter betaalbaar. Ik ben inmiddels aan mijn tweede fles thuis begonnen en heb al een aantal behandelingen bij de kapper gehad, ik vertel jullie graag het resultaat.


Ik blondeer mijn haar al ongeveer 10 jaar, ik verzorgde het daarnaast altijd goed maar toch heeft je haar flink wat te leiden onder die verfbeurten. Toen ik over Olaplex hoorde was ik meteen geïnteresseerd en na een beetje onderzoek ontdekte ik dat ze bij mijn kapper ook een variant van dit wondermiddel hadden. De kapper mengde een aantal keer Niophlex door mijn verf én ik gebruikte de behandeling thuis. Naast Niohplex gebruik ik twee maskers van Lush en argan olie om mijn haar te verzorgen.


Ik hoop dat ik het goed op jullie over breng, als het principe maar duidelijk is en stel vooral je vragen als je het niet begrijpt; in je haar zitten zwavelbruggetjes die je haar mooi en glad houden. Als je je haar kleurt, beschadigen deze zwavelbruggetjes en gaat je haar er minder mooi uit zien. Verven in combinatie met Niophlex voorkomt én herstelt deze beschadigingen. Er zijn verschillende producten binnen het Niophlex gamma, zo kan de de kapper bijvoorbeeld een mengsel door je verf doen en is er een product om thuis te gebruiken.


Ik laat mijn haar ongeveer één keer per maand verven, aan mijn verf word dan Niophlex toegevoegd, dit kost zo'n €15 extra maar het maakt voor mij qua beschadigingen een extreem verschil. Thuis was ik mijn haar ongeveer 2/3 keer in de week, tussen mijn shampoo en conditioner in gebruik ik de Niophlex Maintaner. Deze laat ik 5 minuutjes intrekken en spoel ik daarna goed uit. De maintainer maakt je haar extreem zacht en doorkambaar.


Ik gebruik nu sinds december Niophlex en er is echt een enorm verschil merkbaar aan mijn haar. Het is minder dood, droog en beschadigd en het glanst prachtig. Het is flink prijzig, bovenop de normale verfkosten betaal je ongeveer €15, een fles maintainer kost tussen de €30 en €35, hier doe je, afhankelijk van hoe vaak je wast, ongeveer twee maanden mee. Ondanks de prijs zou ik het toch iedereen aanraden, mijn haar krijg ik met geen enkel ander product zo gezond, tenzij ik stop met blonderen.

Bij Team Kappers werken ze sowieso met Niophlex, je kunt natuurlijk altijd bij je kapper informeren of zij een vergelijkbaar product beschikbaar hebben.

4 opmerkingen:

  1. Jaaa dit klinkt ideaal! Misschien ga ik nu toch wel zelf een nieuwe haarkleur fixen :D een soort dipdye dan. Omdat m'n haar heel donker is moet ik het voor elke andere potentiële kleur eerst bleken. Dit scheelt dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb er al zoveel over gehoord, maar nog geen enkele keer geprobeerd .. Moet ik misschien eens over nadenken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze ga ik even onthouden! Ik heb het nog nooit laten doen, maar ik zie altijd van die mooie voor en na foto's op Instagram voorbij komen :P

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!