Life | Ik ga een jaar geen kleding kopen #3

zondag 3 april 2016

Anne zat ik maart alweer in de derde maand van haar uitdaging; ik kocht er flink op los maar Annie hield haar portemonnee stijf dicht. Vandaag verteld ze jullie hoe het haar in maart is vergaan, het eerste deel van haar avontuur lees je via deze link, het tweede deel hier.

Inmiddels zit mijn tweede maand zonder nieuwe kleding er alweer op. Het begint te wennen, hoewel er ook lastige momentjes zijn. Het is deze maand wel gelukt om geld te besparen en dat is een leuke motivatie. In deze blog vertel ik je hoe de afgelopen maand is gegaan.

Onzekerheid
Ik merk dat ik af en toe wat onzekerder ben dan normaal over mijn kleding. Ik ben meer bezig met hoe vaak ik iets al aan heb gehad. ’s Ochtends sta ik af en toe wat langer voor de kast dan normaal, omdat ik van mezelf moet bewijzen dat je er ook zonder nieuwe kleren goed uit kan zien. Dit is een effect dat ik niet had verwacht. De kleren die ik wel heb, lijken belangrijker te worden. Gelukkig wordt het mooier weer, waardoor ik m’n zomerkleren kan gaan dragen. Die voelen een beetje als nieuwe kleding nu.

Frustratie
Af en toe loop ik langs een etalage in de winkelstraat en zie ik daar ineens een leuk jurkje hangen. Dan is het wel even frustrerend dat ik die niet kan kopen. Het vooruitzicht dat ik in januari weer kleren mag kopen helpt ook niet echt, want dat duurt gewoon nog heel erg lang. Als ik in het centrum ga lunchen met vriendinnen probeer ik de etalages te negeren, maar leuke dingen zie je toch nog hangen. Vriendinnen zijn gelukkig wel zo lief om rekening te houden met het feit dat ik geen kleding koop. Uitspraken als “Ga je mee w… Oh nee, jij mag geen kleren kopen,” komen regelmatig voorbij.

Schoenen
Oeps, ik heb wel schoenen gekocht. Maar gezien het feit dat ze puur functioneel zijn en mijn externe geweten het goed vond, durf ik het jullie wel te vertellen. Aangezien ik net als Mira een haat-liefdeverhouding heb met de sportschool, ga ik regelmatig  een eind wandelen. Hiervoor kocht ik deze bergschoenen bij de Decathlon. Mooi zijn ze niet, maar ze lopen ontzettend lekker en daar ging het om. Ik beloof plechtig dat ik ze alleen in het bos zal dragen.
Nog 9 maanden te gaan, zal ik het volhouden?

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het knap dat je er al sowieso aan begint. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat tof! Ik hoop dat het volhoud! Maar je hebt schoenen gekocht met een functie dus niet echt voor de heb! Dus het is je vergeven haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou het niet kunnen, krijg het al benauwd als ik eraan denk. Als je iets nodig hebt telt het niet als 'fout', vind ik. Succes nog :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!