Food | Fruit Bowl Flakes & Peelers

maandag 4 april 2016

Soms heb ik bergen eten liggen om te testen en soms bedenk ik me ineens op zondag dat ik niks heb. Ook deze week had ik niks, dit resulteerde in een tochtje naar de supermarkt waar ik deze twee zakjes van Fruit Bowl mee nam. Fruit Bowl belooft fruit "fun" te maken, is gemaakt van echt fruit en bevat geen toegevoegde suikers. Ik zal maar meteen eerlijk zijn; ik vind dit soort dingen altijd meer voor verwende kinderen die fruit weigeren te eten tenzij het in snoepvorm komt. Ik ging het in ieder geval proberen en vertel jullie graag of het bevallen is.


Ik ging voor de Flakes met aardbeiensmaak en de Peelers in cassis smaak. Peelers zijn een soort stokjes waar je dan een beetje aan kunt pulken, dat laatste heb ik overigens overgeslagen.


In de zak flakes (€1,89) zitten 5 kleine zakjes met aardbeiensnippers. De ingrediëntenlijst leert mij dat een groot gedeelde van deze aardbeiensnippers uit appel bestaan én vruchtensap uit concentraat. Concentraat is altijd een beetje dubieus want dat kan weer uit verschillende dingen bestaan waarvan de ingrediënten onbekend zijn. Anyway, veel appel dus. Overigens zijn ze mierzoet, chemisch en totaal niet lekker. Als kinderen dit lekkerder vinden dan een echte aardbei dan zou ik een bezoekje aan de dokter aanraden want dan zijn de smaakpapillen stuk.


De Peelers (€1,69) leken me vooraf het lekkerst en ook dat viel een beetje tegen. In de zak zitten 3 losse zakjes met zo'n stokje en ook hier zie ik in de ingrediënten veel appel en concentraat terug. Qua smaak vind ik deze lekkerder dan de aardbeienflakes maar wel erg zuur. In het geheel zitten dan wel geen toegevoegde suikers maar wel van nature aanwezige suikers, dit zijn er best wel wat. Ik zou dan eerder voor echt fruit kiezen, daar zit ook suiker in maar je weet wel wat je eet.


Nou, het was geen succes. Ik vind de ingrediënten iets te bedenkelijk en de smaak is niet helemaal mijn ding. Ik zou dan voor een echte zak snoep gaan of echt fruit, niet deze middenweg. Mocht je ze toch willen proberen; ze zijn te koop bij Albert Heijn en Jumbo. Mocht je een andere smaak of variant hebben uitgeprobeerd die wel geweldig was, ik hoor het graag!

3 opmerkingen:

 1. Ik vind de meeste 'fruit snoep' echt super taai omdat het vaak gedroogd is. Dan maar echt fruit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ze tegenvallen! Ik ben ook nog geen aanraders tegengekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moest zo hard lachen om deze zin: "Als kinderen dit lekkerder vinden dan een echte aardbei dan zou ik een bezoekje aan de dokter aanraden want dan zijn de smaakpapillen stuk."
  Gelukkig maar dat mijn smaakpapillen niet stuk zijn, ik vind fruit echt super lekker maar ik ben niet goed in fruit bewaren en eten, soms eet ik veel en soms vergeet ik het gewoon waardoor er rot fruit in de fruitmand ligt :p
  Ik zoek nog altijd naar gedroogd fruit (van die knapperige dingen)...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!