Food | Gezonde repen van Nakd

maandag 29 september 2014


Ik ben niet de enige die de laatste tijd steeds meer let op wat ik eet. Minder bewerkt voedsel, meer organisch, rauw, biologisch en verantwoord. Met name tussendoortjes zijn soms lastig. Er is zo veel lekkers om mee naar school te nemen. Tijd om op zoek te gaan naar een meer verantwoord alternatief, dit vond ik in Nakd!
De repen en andere producten van Nakd zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook nog eens volledig natuurlijke en rauwe ingrediënten. Voor de raw-eters onder ons dus ook ontzettend geschikt! De producten bevatten zo weinig mogelijk ingrediënten en er zijn geen kleurstoffen of smaakmakers toegevoegd. De repen hebben moderne en verschillende smaken, geen geitenwollensokkensmaken zoals ze zelf zeggen hihi.
De repen zijn naakt want ze hebben niks te verbergen, je ziet direct wat er wel en niet in zit!
Kort samengevat; lekker én simpel.

Ik proefde 4 repen voor jullie:
- Bakewell Tart
- Trek Berry Burst
- Pecan Pie
- Trek Peanut Power

Bakewell Tart
De allernieuwste reep van Nakd! Deze smaakt naar een gevulde koek en is ook nog eens gezond.
 Op deze reep verheugde ik mij het meeste, misschien dat 'ie daarom ook een beetje tegenviel. Hij smaakt naar een echte gevulde koek van de banketbakker. Nou denk je misschien wat is daar dan mis mee? Ik hou daar niet zo van, mij maak je echt gelukkig met een gevulde koek van Euroshopper. De échte spijssmaak vind ik persoonlijk niet zo. Hou je wel van "goede" gevulde koeken dan is deze reep een topper!

Nog nooit heb ik zo'n kort en duidelijk lijstje met ingrediënten gezien, je kunt het bijna geen lijstje meer noemen. Fijn!

De reep is niet echt crunchy maar een beetje zompig, hier moest ik erg aan wennen want ik vind een bite toch wel lekker. Als je eenmaal aan de zachte substantie gewend bent hap je er zo door heen.

Trek Berry Burst
De Trek repen bevatten zo'n 12 gram proteïnen en zijn dus echt energiebommen. Lekker voor na het sporten of als ontbijt.
Ik ging voor de Berry Burst! Deze reep bevat geen gluten, graan of zuivel. Sinds kort ben ik gevoelig voor lactose dus dat was mooi meegenomen.

Weer een simpele verpakking met dit keer geen duidelijke lijst met ingrediënten, wel leert de achterkant mij dat de reep ook veganistisch is.

En weer wat zompig, ook logisch natuurlijk met alleen onbewerkte ingrediënten en geen granen. Deze reep is lekker zoet en smaakt écht naar bessen.

Pecan Pie
De meest populaire reep van Nakd in Nederland. De Pecan Pie is een van de repen die "nudies" genoemd worden; alleen maar rauw fruit en noten door elkaar gemixt.
Dadels, pecannoten en amandelen. Nomnomnom!

Deze reep heeft iets meer een "bite" door de noten en is lekker zoet door de dadels.

Trek Peanut Power
Een echte energiereep vol met noten.
Deze heb ik als ontbijt gegeten en ik kreeg 'm met enige moeite op. Door alle noten is 'ie echt ontzettend vullend.

Deze reep is de absolute favoriet. Echt veel bite en een heerlijke pindasmaak!

Als je ook benieuwd bent geworden naar de producten van Nakd kun je een kijkje nemen op www.nakdnederland.nl.
Kijk ook eens bij de AH to go, daar zag ik van de week een paar smaken in het schap liggen:)
Ik heb al een aantal producten gezien die ik echt ontzettend graag wil proberen (iets met chocola en sinaasappel, jummie!).
Dit artikel bevat producten die ik gekregen heb ter review.

10 opmerkingen:

  1. Ik zie het nergens, maar weet jij toevallig hoeveel kcal er in zo'n reep zit? Ze lijken me fijn, maar behalve gezond vind ik slank ook belangrijk nu ik aan het afvallen ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mjum, dat ziet er echt wel heel lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze repen heb ik nog niet geprobeerd, maar ik ben het zeker eens van plan! Meestal maak ik zelf gezonde snacks met zaden etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leeg ik ben benieuwd naar de nieuwe smaak. Wij eten thuis veel naked, lekker gezond :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik moest in het begin erg aan de smaak wennen. Want niks is onbewerkt en dat is iets waar mijn smaakpapillen aan moeten wennen hihi nu vind ik ze heerlijk en ze vullen goed! Alleen jammer dat ze een beetje duur zijn.. Maar goed, dat krijg je als iets natuurlijk en biologisch is..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk! Ik had er al vaker van gehoord maar ik wist niet dat ze bij de AH te koop waren. Ik ga inslaan, bedankt voor de tip!
    X

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!