Blog \ Webshop: Pura Vida Bracelets

dinsdag 23 september 2014


Soms heeft een merk net dat beetje extra waardoor je er gewoon heel graag een artikel over wilt schrijven. Je wilt dat heel de wereld kan zien hoef tof dat merk is, dat had ik bij Pura Vida Bracelets:)
Pura Vida Bracelets verkoopt handgemaakte armbandjes en andere accessoires. Met iedere aankoop zorg jij er mede voor dat er een grote groep mensen in Costa Rica nu een full-time baan heeft aan het sieraden maken. Wat er precies allemaal met je geld gebeurt kun je uitgebreid lezen op de site van Pura Vida (link).

Nou zullen velen van jullie zich afvragen sinds wanneer ik in godsnaam zo begaan ben met Costa Ricaanse mensen. Ik heb het geluk gehad een tijdje in Costa Rica te mogen wonen. Het was de mooiste tijd van mijn leven en ik heb nog steeds wekelijks heimwee terwijl het al zo'n 4 jaar geleden is dat ik terug kwam naar Nederland.
Het mooie filmpje op de website van Pura Vida kan ik dan ook niet kijken zonder waterige ogen te krijgen.
Jullie snappen nu vast wel dat ik meteen enthousiast was om een artikel over dit fijne project te schrijven. Ik heb met eigen ogen gezien hoe sommige mensen daar leven. Mensen die zelf niks hebben delen alsnog alles met je en blijven altijd lachen. Ik wil dan ook heel graag iets terug doen, al is het maar iets kleins.

Ik bestelde 2 dingetjes; een armband en een beanie.


Dit armbandje kostte $20, zo'n €15. Niet goedkoop maar voor een goed doel betaal ik graag wat meer.


Ze verkopen onder andere armbanden met kraaltjes, gouden en zilveren pijltjes, veertjes en ankertjes. Genoeg keus voor iedereen dus.


Deze beanie kostte ook $20 en zit ontzettend lekker warm. Zien jullie trouwens hoe snel mijn haar groeit? Dit is uitgroei van 2 weken, op naar lang haar!
 Ik lees nu net op de site dat ik er een gratis armbandje bij zou krijgen, dit ik heb ik helemaal niet gehad.
Over het hele bestelgebeuren bij Pura Vida ben ik sowieso niet zo enthousiast..


Ik bestelde mijn spulletjes netjes via de officiële site van Pura Vida, betaalde met creditcard (in totaal $50, best wel veel vind ik) en wachtte netjes op mijn pakketje die er zo'n 3 weken over zou kunnen doen.

Na bijna 5 weken kwam de postbode met mijn pakketje. Ik ontzettend blij, totdat de lieve meneer mij vertelde dat ik nog even €19,30 invoerbelasting moest betalen voordat hij het pakketje mocht geven. Oepsie..helemaal niet leuk maar ik heb toch betaald. Ik wist natuurlijk ergens wel dat die belasting bestaat maar ik was in de veronderstelling dat dat helemaal niet aan de orde is als je gewoon wat leuks, merkloos (niet zoals bv. Uggs) voor jezelf besteld.
Ik heb direct Pura Vida gemaild en heb netjes €15 terug gekregen, niet het volledige bedrag maar laat maar zitten dacht ik. Een beetje een bummer op mijn blije gevoel dat ik in eerste instantie had bij Pura Vida vond ik. Zo stimuleer ik jullie natuurlijk ook niet om iets te bestellen en ik had er zelf gewoon een naar gevoel over. Ook omdat de mensen die juist het geld heel hard nodig hebben helemaal niks aan deze vervelende samenloop van omstandigheden kunnen doen.

Na een kleine zoektocht op internet voelde ik me al snel beter, want daar was Sieradenfabriek(link)! Een fijn én Nederlands webshopje die óók Pura Vida Bracelets verkoopt!
Het enige verkooppunt in Nederland, ze verzenden vanuit Nederland dus je hebt sowieso geen gedoe met invoerbelasting.
Sieradenfabriek heeft dus eigenlijk mijn artikel een beetje gered:)

Mocht je dus ook iets willen bestellen, doe dat dan vooral bij Sieradenfabriek en gebruik de website van Pura Vida gewoon om lekker rond te kijken en meer te weten te komen over dit uiteindelijk toch wel hele toffe project.

Wie is er nog meer wel eens in Costa Rica geweest?

5 opmerkingen:

  1. Die beanie is erg leuk! Maar wel prijzig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat het vrij duur is.. Maar het armband is erg leuk! Je haar groet best wel snel ja!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een mooi merk zeg, vind de muts echt super :) jammer dat het zo liep, ik ga neuzen op sieradenfabriek!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!