Food | Olécandy: Spaanse Snoepbox

donderdag 29 maart 2018


Hola lieve lezers! Afgelopen week kwam de postbode een wel heel lekker pakketje brengen; een box uit Spanje speciaal vol lekkere, traditionele Spaanse snoepjes en snacks. Ik vertel jullie graag wat meer over dit leuke bedrijf Olécandy en proefde natuurlijk de inhoud van deze speciale Paasbox. Ik kan alvast vertellen dat er onder andere snoepjes in zaten met de smaak van ham, erg bijzonder..


Bij Olécandy kun je kiezen uit verschillende boxen met zoetigheid, snacks of een mix daarvan. Ook hebben ze regelmatig specials waaronder nu dus deze box voor Pasen.

In de boxen vind je snoepjes (en snacks) die gemaakt zijn ín Spanje zodat je op een toegankelijke en makkelijke manier kennis kunt maken met deze producten. Wellicht mis je iets wat je in Spanje at op vakantie of ontdek je een nieuwe favoriet. Als je een box besteld zit je niet vast aan een abonnement, je koopt ze gewoon los.


Ik word bij voorbaat al gelukkig van deze box! Ik ben dol op Spanje en op eten en vind dit soort boxen geweldig om nieuwe en bijzondere producten te ontdekken. Wat mij betreft mogen dit soort dozen uit veel meer landen komen want wat is er nou leuker dan een cultuur ontdekken door middel van eten.

Anyway, het concept vind ik dus geweldig maar de inhoud is ook niet onbelangrijk, die neem ik dan ook graag even met je door.


In de box zit een blad met daarop een duidelijke uitleg over alle producten en ik zie meteen een aantal bijzondere dingen staan. De minder opvallende of vrij gewone items ga ik hier niet uitgebreid beschrijven, maar hier alles op een rijtje:
- Snoepjes met de smaak van iberico ham.
- Snoepjes met kaas smaak.
- Reep van gedroogde vijgen en noten.
- Marshmallow paashaas
- Nazarener snoepjes.
- Wortelvormig zakje snoepjes.
- Dadels gevuld met amandelen.
- Witte chocolade paashaas.


Iberico Ham Snoepjes
Ik stond eerlijk gezegd niet heel erg te springen om dit te proberen maar alles voor het artikel dus ik heb het toch gedaan. Ik ben niet volledig op de hoogte van de Spaanse wetgeving qua symbolen maar het lijkt er op dat deze snoepjes vegetarisch zijn en dus geen écht vlees bevatten, mooi. Ik ben sowieso geen fan van het eten van vlees en vlees als snoep, zoals bijvoorbeeld beef jerky, heb ik al helemaal nooit begrepen.

De snoepjes ruiken naar gedroogde, zoute ham, wat het nog moeilijker maakt om te gaan proeven (ik schrijf dit live tijdens mijn struggles guys). Ik ga eerst voor een mini likje want een heel snoepje in mijn mond durf ik niet aan. De smaak is minder vreselijk dan verwacht maar echt lekker vind ik net niet. Het smaakt niet zo zout als het ruikt, maar wel duidelijk naar ham met suiker. Misschien is dit mega Nederlands en lachen alle Spanjaarden me nu uit, ik ben hier geen fan van, vlees hoort niet thuis in snoep.

Kaas Snoepjes
Ook hier was ik niet razend enthousiast over, maar ze leken me minder erg dan de ham-variant dus het ergste hebben we gehad, dacht ik.

Hier ruik ik geen kaasgeur maar toch durf ik niet het volledige snoepje te eten (wederom live verslag). Ik proef eerst alleen een zoetig snoepje maar daarna komt er toch een indringende kaas smaak naar boven, not oké. I love kaas maar niet in een snoepje, sorry Spanje.


Nazarener Snoepje
Ik vond het erg leuk om deze aan te treffen in de box omdat het (volgens mij) echt iets traditioneel Spaans is wat bij de Heilige Week rond Pasen hoort. De Nazarener is dacht ik een inwoner van Nazareth, gesymboliseerd door de muts en de lange mantel. Ik ben niet goed genoeg op de hoogte van Spaanse tradities en alle Bijbelse verhalen rondom Spanje maar ik vind het tof dat dit er in zit. Qua smaak lekker, heel gewoon, maar toch een mooi stukje extra cultuur in de box.


De rest van de snoepjes zijn vrij gewoon en allemaal erg lekker. Ondanks dat ik hierboven zeer dramatisch doe over de ham- en de kaas-snoepjes, vind ik het leuk dat er zulke dingen in de box zitten. Het maakt het tot een unieke box en ik hou nou eenmaal van bijzondere dingen uitproberen. Een leuk kijkje in de Spaanse cultuur die je echt even mee krijgt bij het openen van de box.


Ik ben zeer zeker fan en draag dit soort bedrijven een warm hart toe, jullie zullen dan ook zeker vaker bijzondere boxen van Olécandy voorbij zien komen hier. Je vindt alle boxen op de website voor zo´n €18 (+€4 verzendkosten naar Nederland), ik vind het niet heel goedkoop maar het kan er mee door. Je krijgt best wel wat bijzondere producten en het is een toffe box om jezelf of een ander cadeau te doen. De Paasbox is nog te bestellen maar je kunt Olécandy ook volgen op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe specials en andere nieuwtjes!
Zou jij de gekke snoepjes proeven of overslaan?

*Deze box heb ik gekregen.

4 opmerkingen:

  1. Het lijkt me leuk om zulke snoepjes te proeven, maar ik denk ook dat ik liever geen vegetarische vlees- en kaassnoepjes zou willen eten, hahah!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is altijd heel leuk om apart en speciaal snoep uit te proberen. Ik ben een zoetekauw en ik snap het wel om zo'n box te proberen. Het is apart dat ieder land toch zijn snoep eigenaardigheden heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hm snoepjes met ham of kaas smaak lijken me niks! Dat die smaken bij chips horen (of andere hartige dingen) is begrijpelijk maar niet bij zoete snoepjes. Wat voor snoepjes zaten er in dat wortelvormige zakje eigenlijk ?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!