Beauty | Rimmel London Insta Conceal & Correct Palet

maandag 26 maart 2018


Rimmel London komt met een aanvulling op de Insta collectie die speciaal gemaakt is voor selfie-lovers. Nou zou ik mezelf niet direct beschrijven als een liefhebber van selfies maken maar het is nou eenmaal wel een onderdeel van mijn werk. Als ik dan toch op de foto moet, zie ik er het liefst een beetje stralend uit zonder dat ik uren moet bewerken en 10 filters toe moet passen. Als ik weet dat ik op de foto ga ben ik dus wat gortiger met make-up dan normaal en richt ik me vooral op een egale en gladde huid. Dit palet uit de collectie pakt verschillende kleuren en imperfecties aan en draagt daarmee bij aan de perfecte Insta look!


Alle producten uit deze lijn zouden dus bijdragen aan een perfecte Insta look waarbij je geen filters meer nodig hebt en een keer écht de #nofilter kunt gebruik zonder je vingers achter je rug te kruisen. De lijn bestaat uit eenvoudig te gebruiken producten die speciaal zijn ontwikkeld om te corrigeren, camoufleren, vormgeven en fixeren zodat je een stralend huidje hebt.

Grappig feitje is trouwens dat uit een recent onderzoek is gebleken dat vrouwelijke milennials zo'n 5 uur per week bezig zijn met het maken van selfies, dat is bijna 30.000 selfies in een mensenleven. Ik kan me die 5 uur per week echt niet voorstellen maar goed, dat we veel selfies maken is een feit.


Het Insta Conceal & Correct is Rimmels eerste palet dat speciaal gericht is op verschillende kleuren imperfecties en hoe die te verhullen. Het doosje bevat drie romige, kleurcorrigerende tinten die kleurproblemen op je huid  camoufleren, ongeacht je huidskleur. De perziktint is speciaal voor donkere kringen en laat je wat meer stralen, de groene tint is perfect voor imperfecties (bijvoorbeeld een puistje waar je eigenlijk af had moeten blijven) en roodheid. Tot slot dempt de lila tint een gele ondertoon waardoor doffe en vale plekjes weer gaan stralen.


Je brengt de concealer aan onder je foundation en kunt daarbij eventueel bovenstaande afbeelding voor gebruiken. uiteraard heeft niet iedereen imperfecties op dezelfde plek en kun je gewoon je gang gaan met de kleuren waar jij dat nodig acht.


De concealer voelt romig maar toch dun en laat zich makkelijk oppakken met een kwastje of je vinger. De kleuren zijn duidelijk te zien, maar niet te fel. met dat laatste ben ik blij, vaak vind ik dit soort paletjes niet prettig werken omdat de tinten zo fel en donker zijn dat ze door mijn foundation heen schijnen.


Links heb ik de concealer aangebracht zoals op de afbeelding op het doosje, rechts draag ik er foundation overheen.

De foundation smeert lekker weg op de huid en laat zich makkelijk verdelen. De perzik tint vond ik qua effect het meest opvallend, mijn kringen werden duidelijk lichter alleen toch vond ik het niet fris genoeg. Ik zou deze tint eerder gebruiken in combinatie met een normale concealer voor een fris effect. Als je amper donkere kringen hebt of een dagje goed hebt geslapen, is deze wellicht wel voldoende.

De groene tint vind ik wat heftig, bij deze moest ik ook echt even goed blenden om te voorkomen dat ´ie door mijn foundation heen zou komen. Hij camoufleert, zoals je kunt zien om mijn kin geen fellere rode plekjes maar wel wat algemene roodheid.

De lila tint vind ik voor mijzelf niet heel erg van toegevoegde waarde, ik zag niet echt doffe plekken waarvoor deze geschikt zou kunnen zijn en ook qua effect merk ik weinig.


Tja, ik ben een beetje dubbel over dit product. Ik vind het een heel leuk doosje waarvan ik heel graag zou willen dat het voor rigoureuze effecten zou zorgen. De substantie voelt heel lekker aan en alles werkt prima, alleen komen de kleuren voor mij net een klein beetje dekking en pigment te kort. Toch wil ik ´m niet helemaal afraden. Mijn huid is namelijk verre van egaal en kent best wel wat imperfecties en kleur verschillen, misschien heb ik gewoon wat harder geschut nodig. Als je huid van zichzelf al wat gelijkmatiger is van kleur en je alleen een kleine touch-up qua kleur-correctie nodig hebt, lijkt mij dit een perfect palet door de lichte structuur en het gebruiksgemak. Ik zal zelf het palette zeker nog niet afschrijven maar blijven gebruiken in combinatie met ¨normale¨ concealer¨ voor wat extra dekking.

Naast dit, toch wel leuke, palet vind je in de Insta-lijn van Rimmel onder andere nog een Conceal & Contour Palet, Contour Sticks en Strobing Highlighters. Je vind al deze producten bij diverse drogisten, dit palet kost €10,99.
Maak jij gebruik van één kleur concealer of ga je liever voor meerdere tinten?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

2 opmerkingen:

  1. Hmm, ik word nooit echt enthousiast van deze producten. Laten vaak zo'n nare ondertoon achter. Mij niet gezien, geef mij maar een normale tint concealer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vaak vooral de groene he die echt kleur doorlaten! Al vond ik dat bij deze nog wel mee vallen:)

      Verwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!