Beauty | The Body Shop Oils Of Life Revitalising Gel Cream

dinsdag 6 maart 2018


Ik koop niet heel vaak zelf producten, omdat ik vaak genoeg als back up in de kast heb staan. Producten die ik krijg voor mijn blog bewaar ik als ik ze heel fijn vind, als ze wat minder bij me passen geef ik ze aan iemand anders, ik kan niet alles op maken en weg gooien vind ik zonde. Ik zou ze met alle liefde willen doneren maar een ¨gebruikt¨ product mag je vaak niet doneren (ik krijg deze vraag vaak dus vandaar dat ik ´m zelf al even beantwoord). Anyway, als ik dus zelf iets koop is het vaak iets waarvan ik vooraf al weet dat ik het geweldig vind, zo ook met deze crème. Ik had hier een testertje van uit de Linda gehaald en was zo tevreden dat ik besloot een grote pot te bestellen, vandaag dus meer een tip-artikel dan een echte review.


Oils Of Life is een productlijn met verschillende huidverzorgingsproducten met daarin drie kostbare zaadoliën. De collectie bevat een olie, een crème, een gelcrème en een lotion die je huid laten stralen, ongeacht je leeftijd.

Ik heb zelf voor de gelcrème gekozen omdat ik geen hele droge huid heb en gel producten vaak erg prettig vind, de ¨gewone¨ crème heb ik ook geprobeerd en die vond ik nagenoeg hetzelfde, alleen wat vetter.

De revitaliserende gel crème zorgt voor een soepele, gehydrateerde en stralende huid met een frisse finish.


Drie zaadoliën dus:
- zwarte komijnzaadolie uit Egypte
- cameliazaadolie uit China
- rozenbottelolie uit Chili

De combinatie van deze oliën zou dus voor een stralend fris huidje moeten zorgen, zonder een vettige laag achter te laten en dat is exact waarom ik deze crème zo fijn vind..


De substantie ziet er niet heel smakelijk uit maar wel exact wat ik verwachtte; een combi tussen gel en crème. Hij voelt wat stroever dan een crème en laat zich makkelijk verdelen over de huid. Qua intrekken verschilt het bij mij extreem, in de ochtend na het douchen slurpt mijn huid de crème echt op, in de avond blijft het er wat meer op liggen maar word ik ´s ochtends wel met een hele zachte huid wakker.

Normaliter gebruik ik voor mijn gezicht een bolletje crème ter grootte van een bosbes, bij deze crème ongeveer een halve bosbes. Hij is zeer zuinig in gebruik, soms voelt mijn huid op bepaalde plekjes nog wat droog en smeer ik een beetje bij maar dat voel je eigenlijk heel gemakkelijk.

De crème heeft een zeer duidelijke geur die, zoals veel geuren, heel moeilijk te omschrijven is. Ik ervaar het als een warme, kruidige geur, heel erg lekker en luxe.


Echt een hele lekkere crème die precies past bij mijn huid en prettig aan voelt. Of mijn huid nou meer stralend is weet ik eigenlijk niet, soms heb ik wat geïrriteerde rode plekken door onzuiverheden, die ogen na het smeren wel wat kalmer. Qua huidverbetering zie ik geen opzienbarende verschillen maar ik heb ook geen echte droge plekken of huidirritaties. Mijn huid voelt vooral heel zacht en comfortabel aan, én ik vind de geur heerlijk, dat zijn voor mij de grootste pluspunten. Ik vind €27 voor 50ml niet goedkoop maar ik vind het het zeker wel waard, ook omdat de crème heel zuinig in gebruik is. Bij aanbiedingen wordt deze productlijn eigenlijk altijd uitgesloten, dat is wel jammer, wel kun je gewoon je spaarpunten of een cadeaubon gebruiken voor een korting. Echt een mega aanrader dus, ondanks de prijs, als je een meer droge huid hebt zou ik wel eerder voor de reguliere crème kiezen in plaats van de gel crème.
Heb jij wel eens iets uit de Oils Of Life lijn geprobeerd?

*Dit artikel bevat affiliate links.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik heb laatst ook wat nieuwe skincare producten van The Body Shop geprobeerd en daar was ik ook heel tevreden over!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Qua skincare ken ik de producten nog niet heel lang, maar het bevalt altijd zo fijn:)

      Verwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!