Beauty | The Body Shop British Rose Fresh Plumping Mask

dinsdag 13 maart 2018


Hoe lekker de British Rose lijn van The Body Shop was, ontdekte ik eigenlijk pas in de afgelopen kerstperiode doordat er een item in de adventskalender van het merk zat. Ik was op slacht verliefd op deze subtiele en niet te zoete rozengeur. Een tijdje terug kreeg ik dit bijzondere gezichtsmasker thuisgestuurd met daarin echte rozenblaadjes.  Naast een heerlijke geur heeft het masker een verstevigend effect op de huid, iets waar ik zo rond mijn 27e verjaardag erg enthousiast van word!


TBS belooft een stralende huid met dit 100% veganistische en verkoelende masker. Ze lieten zich bij de ontwikkeling van dit masker inspireren door oude Europese badrituelen en maakten gebruik van rozenblaadjes, rozenbottelolie en aloë vera.

De formule bevat geen parabenen, parrafine, silliconen en minerale oliën en de rozenblaadjes en het rozenextract zouden het vochtgehalte in je huid moeten herstellen. Rozenbottelolie zorgt voor versteviging en aloë vera werkt kalmerend en verzachtend.

Het is een gelmasker, iets wat me meteen aanspreekt omdat ik gel een prettige substantie vind qua gezichtsverzorging, het is meestal niet te vettig en mijn huid reageert er doorgaans goed op. 


De substantie ziet er op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk uit, wat voornamelijk komt door de kleur. Tegenwoordig zijn we zo gewend aan ¨perfecte¨ maskers met felle kleurtjes dat dit er meteen wel heel ¨homemade¨ uit ziet. Na een keertje knipperen vind ik dit juist wel positief, hoe minder kleurstoffen hoe beter en het gaat om de werking, toch?


Op het witte afdekdingetje kun je de substantie wat beter zien en zijn ook de mini stukjes rozenblad goed zichtbaar. Deze bijzondere substantie in combinatie met de subtiele geur en de strakke verpakking geven mij direct een luxe gevoel bij dit masker, niet zomaar een zakje van de drogist zeg maar.

Ik heb het masker aangebracht op mijn gezicht (duh) met een kwast en daarbij niet heel zuinig gedaan, toch had ik weinig nodig om mijn gezicht helemaal te bedekken, een hele dikke laag leek me niet echt van toegevoegde waarde.

Na het aanbrengen begint het masker meteen een beetje te prikken, voornamelijk rondom mijn neus, niet heel heftig en verder voelt het vooral lekker koel aan.


Ik laat het masker een minuut of 10 intrekken, het wordt niet hard en spoel het daarna af met lauw water. Mijn huid voelt fris en stevig en oogt wat rood, niet echt geïrriteerd rood maar eerder alsof ik buiten door de kou heb gelopen. Een lekker fris effect en een stevig en gezond gevoel, als jullie begrijpen wat ik daarmee bedoel. Een masker waarbij het effect duidelijk merkbaar is en die zeker op de drogere plekken van mijn huid echt goed heeft gedaan. Naast dat ik het gevoel achteraf en het effect prettig vind, is dit masker ook door de geur wat mij betreft een aanrader; bloemig, rozig en toch subtiel. Ik vind €20 best aan de prijs voor 75ml, al denk ik wel dat je hier best een keer op 10 mee kunt doen, omgerekend dus niet heel gek, mits je niet heel wild gaat lopen smeren. 
Wat is jouw favoriete lijn van The Body Shop?

*Dit artikel bevat een gekregen product en een affiliate link.

2 opmerkingen:

  1. Die ziet er fijn uit! En ook heel fijn dat je zo weinig nodig hebt om heel je gezin te bedekken.
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja fijn he! Ik vind het zo zonde als een wat prijziger masker na twee keer gebruiken op is:(

      Verwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!