Nails | De meest bijzondere nagellak ooit

zaterdag 7 oktober 2017


Als je net als ik gek bent op nagellak, dan ga je vast heel gelukkig worden van dit artikel. Ik probeerde namelijk een nagellak uit die écht sneldrogend is, makkelijk te verwijderen is zonder remover, niet stinkt én cruelty free is. Omdat ik glitternagellak altijd erg leuk vind maar die normaal echt een hel zijn om te verwijderen, besloot ik van dit fijne merk maar meteen een glittervariant te proberen. 


Little Ondine is een merk uit Groot Brittannië, ik had er nog nooit van gehoord tot een week of twee geleden. Ik was toen bij een persevent waar dit merk te bekijken was, ik stond gefascineerd naar deze prachtige glitters te kijken toen de lieve dame van dit merk me benaderde voor wat informatie. Na haar praatje was ik eigenlijk meteen fan, ik had namelijk nog nooit gehoord van een lak die je er zo af kunt plukken en al helemaal niet van een goed dekkende glitterlak die je er zonder woede aanvallen af krijgt. Deze tint heet ¨New Year´s¨ en is één van de ruim 90 kleuren die Little Ondine te bieden heeft, er is ook een vergelijkbare tint met zilveren glitters verkrijgbaar.

Little Ondine is gemaakt op waterbasis, volledig natuurlijk, vegan en dierproefvrij. Door de waterbasis ruik je niet de klassieke nagellakgeur, wat het weer een ideale lak maakt om even snel je nagels te doen onderweg. Je brengt de lak net zoals alle andere lakken aan, alleen is het slim om het eerste uur even contact met water te vermijden.


Het lakken gaat eenvoudig en deze glitterende tint heb ik in drie laagjes relatief dekkend gekregen. Het effect is in mijn opzicht perfect, echt precies de glitter die ik al zocht. Het is bijna niet over te brengen op beeld maar mijn nagels hebben echt zo´n ¨sparkle¨ als je begrijpt wat ik bedoel.

Ook het drogen ging zo snel als beloofd (dit kun je eventueel versnellen met een föhn). Ondanks mijn drie niet te dunne laagjes voelde de lak na 5 minuten al hard aan, echt fantastisch. Oja, ook geen typische nagellak geur in m´n huis, dus ook die belofte is Little Ondine nagekomen.


Ik ben echt fan van deze kleur, zo leuk voor de feestdagen ook! Let wel even op met lakken op de nagel uiteindes: de lak oogt daar snel wat kaler zoals je bij mijn wijsvinger een beetje ziet. Zeker met deze glitterlak dus even extra aandacht besteden aan de randen.


En zo ziet het er uit als je het verwijderd (mijn nagelbed was al beschadigd door gellak). Ik heb nu drie lagen omdat ik de glitter dekkend wilde. Met een tint zonder glitters of een dunner gelakte lak is laagje uiteraard wat dunner en lijkt het meer op een peel-off masker zoals je die op je gezicht hebt.

Bij het verwijderen beschadigen mijn nagels totaal niet, het gaat verrassend makkelijk, je kunt je handen eventueel ook even weken in warm water om het verwijderen nog makkelijker te maken. De nagellak is overigens ook te verwijderen met alcohol mocht je dat willen.


Love it! Nog even de voordelen op een rijtje:
- geurloos
- sneldrogend
- makkelijk te verwijderen zonder remover
- cruelty free/natuurlijk

Het moge duidelijk zijn; ik ben fan. Het enige nadeel is wat mij betreft dat het niet heel lang blijft zitten, een dag of 5 is bij mij echt de max voor ik beschadigingen ga zien aan de uiteindes. Al vind ik dat dat nadeel ook wel weer ondervangen is door het feit dat de lak zo snel droogt én zo snel te verwijderen is. Het kost minder moeite dan met andere lakken om je nagels bij een beschadiging even opnieuw te doen. Het enige wat ik opmerk is dat de nagellak bovenin de hals van het flesje een beejte uit droogt, ik vraag me dus af hoe vaak je deze lak kunt gebruiken omdat je in mijn ogen dus best wat verspilt. Ik blijf dit fijne lakje natuurlijk gebruiken en zal dit artikel aanvullen als het flesje is uitgedroogd, geen nieuws is dus goed nieuws. Nog iets leuks: een flesje is gewoon te koop bij de Nederlandse webshop Biocare Online, zij verkopen bijna 30 tinten voor €15,95 per stuk.
Is deze nagellak iets voor jou?

*Dit product heb ik gekregen.

Lees ook:

4 opmerkingen:

  1. Wauw wat een tof lakje, bijzonder dat je hem zo af kan halen en helemaal top dat hij vegan is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de lak van de week ook opgebracht, wat een super spul is dit zeg! Ik had ook even moeite bij de uiteinden, ik heb het daar meer deppend opgebracht. Het verwijderen is echt een feestje, niks boenen met watjes, ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!