Food | Pumpkin Spiced Chocolade IJsjes

maandag 30 oktober 2017


Het is natuurlijk niet echt ijsjes weer, maar toch vandaag een recept om lekkere, herfstige ijsjes te maken. Ik wilde wat leuks doen met pompoen en kwam zo terecht bij een pumpkin spiced latte. Omdat er van deze mega populaire koffie variatie al talloze recepten online staan, besloot ik er een ijsje mee te maken. Dat ijsje werd niet echt een succes, warm is deze latte toch echt een groter succes. Ik experimenteerde verder en dat resulteerde in deze heerlijke chocolade ijsjes, mét pompoen.


Wat heb je nodig?
- IJs vormpjes
- Vriezer
- Grote mok
- Theelepel

Ingrediënten:
- 200 ml chocolademelk
- 2 eetlepels pompoenpuree
- snufje nootmuskaat
- 2 theelepels suiker
- scheutje vanille extract
- snufje piment (supermarkt)
- theelepel gember
- theelepel kaneel
- snufje kruidnagel (of 1 kruidnagel)

Pompoen puree kun je gemakkelijk maken door blokjes pompoen een kwartiertje te koken en te pureren met de staafmixer. De rest kun je dan lekker gebruiken voor soep, of om te roosteren. Ik vind het zelf lekker om verse gember te raspen en toe te voegen aan de mix, je kunt volgens mij ook gemberpoeder kopen in de supermarkt. Als je geen zin hebt om allerlei kruiden te kopen, zijn we ook winkels die kant en klare pumpkin spice mixjes verkopen, al dan niet mét pompoen aroma.


Instructies
Alle bovenstaande kruiden mix je door elkaar, van je gemaakte mix doe je vervolgens een flinke theelepel in je chocolademelk. Je houdt dan natuurlijk wat over, dat kun je mooi gebruiken voor een latte, óf extra ijsjes. Ik hou zelf erg van kaneel en gebruik daar wat extra van, je kunt de mix uiteraard afstemmen op je eigen smaak en bijvoorbeeld extra gember toevoegen als je dat lekker vind.

Je pumpkin spiced mix roer je samen met de pompoen puree door de chocolademelk, dit mengsel giet je in je ijsvormpjes, vriezen maar, en klaar.


Hele makkelijke ijsjes die je eenvoudig aanpast naar jouw voorkeuren qua kruiden. Ze zijn een tikje kruidig, maar zeker niet te apart of té kruidig. Ik vind het een heerlijk herfstig toetje en wissel ze graag af met warme pumpkin spiced lattes óf pumpkin spiced chocomel! Als je echt van aparte toetjes en flink wat kruiden houdt, dan vind je de variant met koffie wellicht wel lekker. Je vervangt de chocomel dan gewoon door een beker melk gemengd met een espresso. Om het geheel niet te sterk te maken, zou ik dan wel twee theelepels extra suiker toevoegen.
Ga jij dit recept proberen?

Lees ook mijn vorige recept:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!